Bodrum ve Milas'taki yangınlar söndürüldü derken, Muğla yangın felaketini bu kez de Ula ve Yatağan'da yaşıyor. İki ilçede eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarına ekiplerin yoğun müdahalesi sürüyor.

Orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla geniş bir alana yayılırken, oluşan dev yangın bulutları gökyüzünü kapladı.

Ula'ya bağlı Yeniköy Mahallesi sırtlarındaki ormanlık alanda çıkan yangında, devasa duman bulutları, bölgenin farklı noktalarından görülebilir hale geldi. Dev yangın bulutları, çevre yerleşim alanlarında paniğe yol açtı.

VATANDAŞLAR ALEVLERLE MÜCADELEDE

Yangın bölgesine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla sevk edildi. Yangın söndürme helikopter ve uçakları da alevlere sortileri ile havadan destek veriyor.

Bölge sakinleri, ekiplere yardımcı olabilmek adına evlerinde bulunan su damacanaları, kazma ve küreklerle yangın söndürme çabalarına katıldı. Yangın alanında canla başla çalışan vatandaşlar, hem yangınla mücadele eden ekiplere moral vermeye çalışırken, hem de söndürme çalışmalarına doğrudan katkı sağlıyor.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN EBEVEYNLERE MÜJDE! GECE KREŞİ PROJESİ BAŞLATILIYOR MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN EBEVEYNLERE MÜJDE! GECE KREŞİ PROJESİ BAŞLATILIYOR

YATAĞAN'DA ÜÇ KÖY BOŞALTILDI

Yatağan'da etkisini artıran alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Bu nedenle yetkililer, Yatağan'da bulunan 3 köy için boşaltma kararı aldı.

SON DAKİKA... MUĞLA'DA İKİ NOKTADA EŞ ZAMANLI YANGIN ÇIKTI, HELİKOPTERLER MÜDAHALEYE BAŞLADI SON DAKİKA... MUĞLA'DA İKİ NOKTADA EŞ ZAMANLI YANGIN ÇIKTI, HELİKOPTERLER MÜDAHALEYE BAŞLADI

Editör: Haber48 Editör