Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde, bu öğleden sonra eş zamanlı olarak iki büyük orman yangını başladı. İlk yangın, Yatağan’ın Yava Mahallesi’nde, diğeri ise Ula ilçesinin sırtlarındaki ormanlık alanda etkili oldu. Saat 13.24’te başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve büyük bir tehlike oluşturdu.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS'TAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS'TAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

YANGIN DEVAM EDİYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, her iki yangına da karadan ve havadan müdahalede bulunmak üzere çok sayıda ekip sevk etti. Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede, iş makineleri ve su tankerleri olan vatandaşlardan destek talep edildi.

İKİ MAHALLE İÇİN TAHLİYE KARARI

Yangının etkisinin artması üzerine, Muğla Belediyesi tarafından acil tahliye kararı alındı. Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallelerinin derhal boşaltılması gerektiği duyuruldu. Belediye yetkilileri, "Bölgemizde çıkan orman yangını nedeniyle Nebiköy ve Kafaca Ramada mahallemizin acil olarak boşaltılması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını rica ederiz" şeklinde açıklama yaptı.