Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık yetkilileri ile Instagram yetkililerinin bugün bir araya geleceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 2 Ağustos'tan beri erişim engeli bulunan Instagram'ın bugün akşam saatlerinde eski haline dönmesi bekleniyor. Uraloğlu'nun açıklaması şöyle:

Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. 

Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. 

KONTROL NOKTASINDA MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI ASTSUBAY ŞEHİT OLDU KONTROL NOKTASINDA MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. 

Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.

KATALOG SUÇLARI NEDİR?

Katalog suçlar internet ortamındaki yayınların düzenlemesine yönelik bir kanun. Bu kanunun bir maddesinde katalog suçlar var ve birkaç maddeden oluşuyor. Katalog suçlarda, Atatürk'e yönelik söylemler, çocuk istismarı, kumar oyunları, milli güvenliğe yönelik suçlar var. BTK bu içeriklerin çıkarılması istedi fakat olumsuz cevap alınca Instagram'a erişim engeli getirilmişti.

Türkiye'nin toplantıdaki talepleri Instagram yetkilileri tarafından kabul edilirse yasak kalkacak. 3 günlük Instagram yasağının milyonlarca dolarlık ekonomik maliyeti olmuştu.

Bakan Uraloğlu, daha öncesi de "Instagram'ı Katalog suçları çerçevesinde kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin kanunlara uymasını istiyoruz net olarak" demişti.

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? ERİŞİM ENGELİNİN SEBEBİ NE? INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK? ERİŞİM ENGELİNİN SEBEBİ NE?