Ege bölgesinde yaklaşık bir haftadır devam eden yangın kabusu Muğla'ya sıçradı. Dün söndürülen Bodrum ve Milas yangınlarının ardından bugün Kavaklıdere, Ula ve Yatağan'dan sonra Datça'da da yangın çıktı.

Muğla'da bugün aynı anda çıkan üç ayrı orman yangının ardından Datça'da da ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Karadan müdahelenin oldukça güç olduğu yangını söndürmek için bölgeye ekip sevk edildi.

Bozdoğan ve Kavaklıdere yangınlarından Ula ve Yatağan'a sevk edilen ekipler müdahalelerine başlar başlamaz bu defa Datça'daki ormanlık alanlardan da dumanlar yükselmeye başladı.

KARADAN ULAŞIM ÇOK ZOR

Kızılbük mevkii Domuzçukuru bölgesinde saat 16.35 sularında başlayan orman yangınına Datça Orman İşletme Şefliği ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler karadan ve havadan müdahalelere başladı.

Sarp ve karayolu ile ulaşımı zor bir bölgede meydana gelen yangınla ilgili Jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı. Denizin hemen dibinden başlayan yangını söndürmek için ekiplerin mücadelesisürüyor.

59 YAŞINDAKİ ADAM KALDIĞI APARTTA ÖLÜ BULUNDU 59 YAŞINDAKİ ADAM KALDIĞI APARTTA ÖLÜ BULUNDU

YANGIN KAHRAMANLARI ÖLÜMLERDEN DÖNÜYOR

Muğla'da yangınla mücadele sürerken yangın kahramanlarının hikayeleri felaketin büyüklüğünü iyice hatırlatıyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı bugün 1 saate 4 kez ölümden dönen yangın kahramanıyla yaptığı konuşmayı paylaştı:

Teli kapatınca hüngür hüngür ağladım. Günlerdir alevlerin içinde savaşıyoruz…Uyku yok, yemeye içemeye bile zaman yok Ozan diyor. Aydın Bozdağ bu halde 👇🏼 Urla ve Yatağan şu an kırmızı alarm söndürülemedi hala yanıyor dedi.Ekip yatağana geçiyormuş şimdi.

Kakeb ekibinin aşağıdaki video üzerine yazdığı mesajı paylaşıyorum ; Bölgede alevlere müdahale ederken kaçış yolları alevleniyor ve bulundukları yerde de arazöz olmadığı için alevlerin arasından geçmek zorunda olduklarından kendilerini ıslatarak arazöze ulaşıyorlar…

- arama kurtarma ekibinin İnstagram adresi 👉🏼 ake.der  ( lütfen çarşı grubuna iletin bugün kalkacak otobüsle gelecek olanlar, bu insanlara ulaşsın 👉🏼 KAKEB ekibi  )

Koordinasyon sorumlusu ;
Nebiye Ulusel ( 0544 538 49 59 )

AKE Genel merkez tel ; 0538 289 17 99
Şarjları çok az ve sürekli bitiyor.

Yardım edin ! Yardım edin ! Yardım edin !

SON DAKİKA... ULA'DA YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA HALK DA KATILDI SON DAKİKA... ULA'DA YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA HALK DA KATILDI