Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından İran'ın İsrail'e karşı saldırıda bulunabileceği öngörülüyor. İran, suikasta karşılık vermekte kararlı olduğunu belirtirken, ABD İsrail'i korumak için büyük bir askeri destek sağlıyor. ABD, bölgedeki gerilimi azaltmak amacıyla çok sayıda askeri birliği, savaş gemisi, nükleer savaş gemisi ve savaş uçaklarını Orta Doğu'ya gönderdi.

Özellikle F-22 Raptor savaş uçakları, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sorumluluk alanına konuşlandırıldı. CENTCOM'dan yapılan açıklamada, F-22'lerin bölgedeki gerilimi azaltmak ve İran ya da vekillerinin tırmandırma ihtimalini engellemek için gönderildiği ifade edildi.

TÜRK SİHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ: TÜRKİYE'DEN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU GECİKMEDİ TÜRK SİHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ: TÜRKİYE'DEN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU GECİKMEDİ

Savaş

ABD'nin F-22 savaş uçakları, yalnızca ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan ve ihracatına izin verilmeyen önemli bir askeri varlık olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda, İngiltere de İsrail'in Gazze'deki saldırılarına silah ve istihbarat desteği veriyor.

Heniyye'ye yapılan suikastın ardından İran ve müttefiklerinin misilleme yapma ihtimali karşısında İngiltere, bölgedeki askeri varlığını artırıyor. İngiltere'nin Kıbrıs'ta bulunan HMS Prince of Wales uçak gemisini Orta Doğu'ya sevk etmesi bekleniyor. Bu adımlar, bölgedeki stratejik gerilimin ve uluslararası askeri desteğin yoğunlaştığı bir dönemi işaret ediyor.