Seydikemer

SEYDİKEMER’DEKİ GÜREŞ ŞOVUNA SAYILI GÜNLER KALDI!

Seydikemer'de bu yıl 31'incisi düzenlenecek Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri, 25 Ağustos'ta büyük bir heyecanla gerçekleştirilecek. Güreş heyecanı şimdiden başlarken, 70 başpehlivan ve 800 güreşçi mücadele edecek. Detaylar haberimizde..

Abone Ol

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl 31. kez 25 Ağustos 2024 tarihinde Seki Zümrüt Çayırı'nda gerçekleştirilecek. 

800 GÜREŞÇİ KATILACAK

Güreş severlerin büyük bir heyecanla beklediği organizasyon, 70 başpehlivanın yanı sıra toplamda 800 güreşçinin katılımıyla gerçekleşecek. Tarihi Kırkpınar'da altın kemer kazanmış başpehlivanların da mücadele edeceği etkinlik, çeşitli boylarda düzenlenecek güreş müsabakalarıyla dolu dolu bir gün sunacak.

31. KEZ DÜZENLENİYOR

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Bin yıllık geçmişe sahip Ata sporumuz güreşleri ilçemizde yaşatmak ve gençlerimizi güreş sporuna teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 31’incisini düzenleyeceğimiz Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl Tarihi Kırkpınar’ı aratmayacak şekilde ve bayram havasında geçecek. Vatandaşlarımız hem keyifli anlar yaşayacak hem de güzel anılar biriktirecek” dedi.

TÜM GÜREŞ SEVERLER DAVETLİ 

Başkan Akdenizli, etkinliğe tüm güreş severleri davet ederek, “25 Ağustos Pazar günü Seki Güreş Sahasında Kırkpınar'ın Baş Pehlivanları ve bine yakın güreşçinin katılacağı güreş müsabakaları saat 08.00’de başlayacak. 14 boyda düzenlenecek güreşlerde pehlivanların kıyasıya mücadelesine tanıklık edeceğiz. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz bu etkinliğimize Seydikemerli hemşehrilerimizi ve tüm güreş severleri davet ediyorum. Katılacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

25 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Güreş severler, 25 Ağustos'ta Seki Zümrüt Çayırı'nda düzenlenecek bu büyük organizasyonda buluşacak.