Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer Adalet Sarayının resmi açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Seydikemer Adalet Sarayı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Muğla'daki dünden bu yana etkili olan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Tunç, burada yaptığı açıklamada Milas ilçesinde dün çıkan yangının kontrol altına alındığını belirtti.

MENTEŞE VE DALAMAN'DA 160 HANE TAHLİYE EDİLDİ

Bakan Tunç, Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki yangınların devam ettiğini, havadan ve karadan müdahale edildiğini belirterek "Menteşe'deki orman yangınında 17'si yazlık 29 yapı zarar gördü. 75 hane de tahliye edildi. Dalaman ilçesindeki yangın nedeniyle 85 yapı tahliye edilmek durumunda kaldı." dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ: CAN KAYBIMIZ YOK

Yangınlara müdahalenin yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Tunç, "Çok şükür bir can kaybımız yok. Orman teşkilatı havadan ve karadan söndürme işlemlerine devam ediyor. Yangın söndürme ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Ormanları korumamız lazım. Onlar bizim yeşil hazinelerimiz. Ormanların yangına maruz kalıp kül olmalarını hazmedemeyiz." diye konuştu.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN SEYDİKEMER KAYMAKAMLIĞINA VE SEYDİKEMER BELEDİYESİNE ZİYARET

Öte yandan Bakan Tunç, Muğla'daki temasları kapsamında açılış öncesi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Doğası, tarihi ve kültürüyle ülkemizin göz bebeği, güzel şehrimiz Muğla’dayız. Seydikemer Kaymakamlığını ve Seydikemer Belediyesini ziyaret ettik. 

İlçemizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldık, projeler üzerine değerlendirmelerde bulunduk."

Menteşe'de asker ve itfaiye sahada! Yangının çıkış sebebi araştırılıyor Menteşe'de asker ve itfaiye sahada! Yangının çıkış sebebi araştırılıyor

Kaynak: AA