Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırı olayına karışan tüm şüpheliler yakalandı Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırı olayına karışan tüm şüpheliler yakalandı

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Serhat Akın'ın uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralanması olayına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Serhat Akın'a yapılan saldırı nedeniyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 6 şüpheli, ifadelerinin tamamlanmasının ardından "iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

AYAKLARINA ATEŞ EDİLDİ

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Akın'ın ayağına 3 el ateş edildi. Saldırı kapsamında başlatılan soruşturmada olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen 6 kişi gözaltına alınmıştı.

6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan, olayda motosikleti kullandığı iddia edilen O.M, silahla ateş ettiği öne sürülen O.D. ile M.A, İ.T, Y.G. ile M.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından Beykoz Adliyesi'ne götürüldü.

Serhat Akın'a Yönelik Silahlı Saldırıyla Ilgili 5 Kişi Tutuklandı (1)

5 SALDIRGAN TUTUKLANDI

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk ettiği 6 şüpheliden 5'i "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı, şüphelilerden M.A ise yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

FAİLLERDEN 250 BİN LİRA İTİRAFI

Silahla ateş ettiği öne sürülen şüpheli O.D'nin, emniyetteki ifadesinde, Gürcistan'da firari olarak bulunan H.Ş.'nin kendisini arayarak 250 bin lira karşılığında Serhat Akın'ı vurmasını söylediğini, kendisinin de bunun üzerine olaya karıştığını itiraf ettiği belirtildi.

SERHAT AKIN İLK İFADESİNDE 4 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİ

Spor yorumcusu Ersin Düzen, Serhat Akın'ın ifadesini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Serhat, 'Bir süredir medya üzerinden Fenerbahçe'yle ilgili yaptığım tüm yorum ve eleştiriler aslında Fenerbahçe'nin başarısı içindir" diyerek vurgusunu yapıyor. Bununla beraber sosyal medya üzerinden hakaret ve küfürlere maruz kaldığını belirtiyor. Bazı yorumcuların da ismini vermiş, YouTube kanalında yapmış olduğu yayınlardan dolayı. O yayınlarda kendisinin hedef gösterildiğine yönelik bir ifadesi var. 4 tane yorumcunun ismin vermiş. Bu yorumcuların ismini herhangi bir söz hakkı doğmaması açısından vermiyorum. Daha sonra kamuoyunda çıkacaktır. Kendilerinin de belki ifadelerine başvurulacaktır. Bende isimler olmasına rağmen söz hakkı olmaması için isim vermiyorum. 'Kamuoyunda yapmış oldukları bu yayınlarda beni hedef gösterdikleri dönemde bu hedef göstermelere Fenerbahçe Kulübü ve yetkilileri, yapılan hakaret ve tehditleri engellemek için herhangi bir çaba göstermediler. Bunun için Fenerbahçe Kulübü ve yetkililerine kırgın ve kızgınım' diyor Serhat Akın." 

SERHAT AKIN KİMDİR?

Eski Fenerbahçeli milli futbolcu Serhat Akın, 5 Haziran 1981 tarihinde Almanya Bretten’de dünyaya geldi. Akın, futbol kariyerine 1991 yılında Almanya'da henüz 10 yaşındayken Karlsruher SC takımının altyapısına girerek adım attı.

2000-2001 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Serhat Akın, "Kadıköy Boğası" lakabını aldı. Forvet oynarken sezon içinde sağ açığa alınan Akın daha az gol atmaya başladı. Sarı lacivertlilerde 5 sezon forma giyen futbolcu 3 şampiyonluk yaşadı ve Fenerbahçe formasıyla 154 kez sahaya çıkıp 49 gol attı.

Aslen Erzincanlı olan Serhat Akın, evli ve 2 çocuk babası.

Serhat Akın'a saldıranlar kim? Saldırganlar yakalandı mı? İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama! Serhat Akın'a saldıranlar kim? Saldırganlar yakalandı mı? İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama!

Editör: Huri Kaptan