Ortaca

Sarıgerme Şehit Eren Bülbül Meydanı'nın açılış töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi

Hayırsever iş insanı Mustafa Sağlam'ın girişimleriyle yapımı tamamlanan ve Ortaca Belediyesinin yer tahsisini sağladığı Sarıgerme Şehit Eren Bülbül Meydanı'nın açılış töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda yetkilinin katılımıyla gerçekleştirilen törende Eren Bülbül ve şehitler saygıyla anıldı.

Abone Ol

PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile beraber şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün anısına Ortaca Belediyesi ve hayırsever iş insanı Mustafa Sağlam'ın girişimleriyle Sarıgerme Mahallesi'nde meydan, park ve kütüphane alanı inşa edildi. Ortaca Sarıgerme Mahallesi'nde 24 Eylül 2024 tarihinde saat 15.30’da Ortaca Belediyesi "Sarıgerme Şehit Eren Bülbül Parkı"nın halka açık açılış töreni gerçekleştirildi.

ANLAMLI TÖRENE YOĞUN KATILIM

Şehit Eren Bülbül'ün anısına yaptırılan meydan, park ve kütüphanenin açılış törenine; Muğla Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, 16'ncı Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Yusuf Karuk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral  Emrullah Büyük, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Avşar Alperen Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlker Karaalp, Emniyet Müdürü Serpil Çalışkan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sağlam, parkın yapılması için girişimlerde bulunan hayırsever iş insanı Mustafa Sağlam, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende ilk olarak Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan açılış konuşması gerçekleştirdi. Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Anlamlı bir park açılışı için bir araya geldiklerini belirten Ortaca Belediye Başkanı Tezcan şunları kaydetti:

BELEDİYE BAŞKANI EVREN TEZCAN: GELECEK NESİLLERİMİZE İLHAM VERECEĞİNE İNANIYORUM

"Şehit Eren Bülbül kardeşimizin anısına yapılan bu park eminim ki gelecek nesillerimiz için de aynı ilhamı verecektir. Bilindiği gibi 2017 yılında Trabzon'da şehit düşen Eren kardeşimiz bizlere vatan sevgisini millet sevgisinin nasıl olduğunu gösterdi. Bunun da gelecek nesillerimize ilham vereceğini düşünüyorum. Parkın yapım aşaması bölgemizin iş adamlarından Mustafa Sağlam bey ile birlikte gerçekleşti. Kendisine Sarıgerme'mize, Ortaca'mıza böyle bir park kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Gerek kütüphanesi ile gerek çocuk alanlarıyla gerek dinlenme tesisiyle parkımızın bütün bölgemizdeki insanlara gerekli hizmeti vereceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

GİZEM ÖZCAN: İYİ Kİ VARSIN EREN! ŞEHİDİMİZİN ADI BURADA TÜM NESİLLERİN, KUŞAKLARIN HİKAYESİNİ BİLECEĞİ ŞEKİLDE YAŞAYACAK 

Muğla Milletvekili Av. Gizem Özcan ise burada yaptığı konuşmada şu ifadelere dikkat çekti:

"Gerçekten çok önemli, önemli olduğu kadar da anlamlı bir günde sizlerle birlikteyiz. Burada gerçekten adıyla yaşayacak olan ve gelecek nesillere de aktarılacak olan ve belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi daha sonraki nesillere aynı ideolojiyi taşıyacak olan bir parkın açılışını gerçekleştireceğiz.

Gerçekten kompleks bir tesis burası ve pek çok açıdan Ortacalı hemşehrilerimizin, buraya gelen vatandaşlarımızın hizmetinde olacak, burada çocuklarımızın gülüp oynadığı bir park inşa edilmiş. Ben bunun için öncelikle çok kıymetli iş insanı Mustafa Sağlam'a yerin tahsisini sağlayan Ortaca Belediye'mize çok teşekkür ediyorum. İyi ki hayırseverlerimiz var iyi ki sizler varsınız, bir arada birlik ve beraberliğimizi dayanışma ruhumuzu artıran onlar. Tabi ki parkın adı da bir o kadar anlamlı... Adının, Muğla'da yaşayacak olmasından da ayrıca memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum ve buradan bir kez daha bu kürsüden haykırmak istiyorum: İyi ki varsın Eren!

Şehidimizin adı burada; tüm nesillerin, kuşakların hikayesini bileceği şekilde yaşayacak. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Parkımızın Muğla'mıza Ortaca'mıza Türkiye'mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

"EREN BÜLBÜL BU ÜLKENİN KURTULUŞUNDAN KURULUŞUNA UZANAN SÜREÇTE NELERE VE NERELERE İMZA ATTIĞIMIZI GÖSTEREN ÖNEMLİ ÖRNEKLERDEN BİRİ"

"Eren Bülbül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan her vatandaşın kalbinde yer edinmiştir." diyen Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez ise şu ifadeleri aktardı:

"Çünkü o bu ülkenin kurtuluşundan kuruluşuna uzanan süreç içerisinde nelere ve nerelere imza attığımızı gösteren önemli örneklerden biri olmuştur. Eğer söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu hepimize göstermiştir. Dolayısıyla bugün kalplerde yerini bulan Eren Bülbül'ün Trabzon'dan Muğla'ya olan gözle görülür hikayesini de bugün burada gerçekleştiren başta sayın Belediye Başkanımız Evren Tezcan olmak üzere iş insanı Mustafa Sağlam'a teşekkürlerimi sunuyorum. "

VALİ YARDIMCISI HALİL SERDAR CEVHEROĞLU SÖZLERİNE ŞEHİTLERİ ANARAK BAŞLADI

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ın eski çalışma arkadaşının vefatı nedeniyle açılış törenine katılamadığını belirtip ve özür beyanını ileterek sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bir ülkeyi, bir toprağı vatan yapan şehitleridir. Dün hepimizi üzen bir hadise ile şehit kızımız Şeyda Yılmaz'ın nasıl şehit olduğunu hepimiz gördük. Bundan bir gün önce de Maşallah Abakay isminde Muşlu bir vatan evladını ebediyete uğurladık. Ülkemizin maalesef bu konuda hüzünlü bir hikayesi var. Ama bu hüzünlü hikaye sayesinde dimdik ayaktayız ve sonsuza kadar hep beraber yaşayacağız. Bu parkın burada yapılması çok önemli ve çok değerli. Türkiye'yi geometrik bir kavramla dikdörtgene benzetirseniz bir ucunda Muğla var bir ucunda Trabzon ama sevinçlerimiz ve acılarımız ortak. Burada oynayacak çocuklar mavi gözlü Eren'i soracaklar. Eren kimdi? Eren şehit olduğunda 15 yaşında bir çocuktu... Eren'i her gördüğümüzde övdüğü idealleri ülkenin bölünmezliği, bu ülkenin daha ileri gitmesi gerektiği ve bir arada yaşama iradesini buradaki çocuklar hatırlayacaklar. Bu nedenle bu parkın Muğla'da kurulması çok anlamlı. Emeği geçen Mustafa Sağlam'a özellikle teşekkür ediyorum." 

MUSTAFA SAĞLAM: İYİ Kİ VARSIN EREN! EREN GİBİLER HEP OLACAK...

Hayırsever iş insanı Mustafa Sağlam ise açılış konuşmasında, böyle bir çalışmanın yapılması gerekliliğini hissettiğini dile getirdi. Güzel bir şey olacağının içine doğduğunu ifade eden Sağlam, "Elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Burada bize ilk günlerde verdiği desteklerinden dolayı Eski Belediye Başkanımız Alim Uzundemir'e çok teşekkür ederiz. Ayrıca mevcut Başkanımız Evren Tezcan beye de çok teşekkür ederim" dedi. Mustafa Sağlam sözlerine son verirken "İyi ki varsın Eren, Eren gibiler hep olacak" ifadelerine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi yapıldı. Ortaca İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı'nın dua  etmesinin akabinde kurdele kesimi gerçekleştirildi.