Karadonlar Mahallesi Muhtarı Adnan Acar'ın girişimleriyle Ortaca Muhtarlar Derneği kuruldu. Böylece ilçedeki muhtarları tek çatı altında birleştirmesi beklenen derneğin dün gerçekleştirilen açılış törenine yoğun katılım oldu. Törene, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Ak Parti Ortaca İlçe Başkanı Emel Atabey, CHP Ortaca İlçe Başkanı Özcan Özsoy, Karadonlar Mahallesi Muhtarı ve Ortaca Muhtarlar Derneğinin kurucusu Adnan Acar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ADNAN ACAR: DERNEĞİMİZ ORTACA'MIZA HAYIRLI OLSUN

Burada açılışa katkı sunan her bir isme ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karadonlar Mahallesi Muhtarı ve Ortaca Muhtarlar Derneğinin kurucusu Adnan Acar, şu ifadeleri kullandı:

"Derneğimizin kuruluş amacı; muhtarlarımızın da halkın sorunlarına daha etkili çözüm sunmak, tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmak, muhtarların birlik ve beraberliğini sağlamak ve tüm yenilikçi düşüncelerimizi gerçekleştirmek. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Derneğimiz Ortaca'mıza hayırlı olsun."

MİLLETVEKİLİ YAKUP OTGÖZ: MUHTARLAR VATANDAŞLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ 

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz ise burada yaptığı konuşmada "Muhtarlık çok önemli bir müessese, vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi görüyor. Vatandaş tüm derdini muhtara anlatır, ona gider. Ben de iki dönem muhtarlık yaptım, muhtarlığın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Zor bir iştir ancak geride önemli işler bıraktığınız zaman bunların hepsi unutulur." diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ CUMHUR UZUN: MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN MAHALLEDEKİ TEMSİLCİSİ 

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da "Demokrasinin mahalledeki temsilcisi siz çok değerli muhtarlarımızdır. İşlerini özveriyle, insan sevgisiyle, ülke sevgisiyle yerine getirmektedir." dedi.

Ak Parti Ortaca İlçe Başkanı Emel Atabey: Yeni kadromuzla Ortaca'mız için çalışacağız Ak Parti Ortaca İlçe Başkanı Emel Atabey: Yeni kadromuzla Ortaca'mız için çalışacağız

EVREN TEZCAN: MUHTARLARIN HALKIMIZA VERDİKLERİ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİNE İNANIYORUM

Açılışın 19 Ekim'de gerçekleştirilmesinin kendisi için çok büyük ve güzel anlamı olduğunu ifade eden Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan "Görev dönemim boyunca hep muhtarlarımızla birlikte çalıştık. Hep beraberdik. İlçe başkanlığı görev süresince de beraberiz. Her zaman onların yanında olacağız. Onların (muhtarların) da halkımıza verdikleri sözleri yerine getireceğine inanıyorum. Hep birlikte güç oluşturarak Ortaca'mızı daha da güzel bir noktaya getireceğiz" diye belirtti.

"MUHTARLARIMIZ, MAHALLELERİMİZİN SESİ VE YEREL YÖNETİMLERİN EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIDIR"

Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan açılışa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

"Ortaca Muhtarlar Derneğinin açılışını gerçekleştirdik. Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi ve yerel yönetimlerin en önemli paydaşlarıdır. Ortaca’mızın gelişimi için onlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, tüm muhtarlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum."

Editör: Huri Kaptan