Siyaset dünyasının tanıdık simalarından, Eski Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Kutan hayatını kaybetti.
Döneminde Necmettin Erbakan'ın da yakın çalışma arkadaşlarından olan Kutan 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede dünyaya gözlerini yumdu.

Recai Kutan Kimdir, Nereli Neden Öldü, Hastalığı Nedir Hayatı, Eğitimi, Kariyeri

SAADET PARTİSİNDEN AÇIKLAMA

Saadet Partisinden yapılan açıklamada "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur." ifadeleri yer aldı.

Sıla Bebek neden öldü? Sıla Yeniçeri öldü mü? Sıla Bebek neden öldü? Sıla Yeniçeri öldü mü?

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: CAMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekânı cennet, makamı âlî olsun." paylaşımında bulundu.

Recai Kutan Kimdir, Nereli Neden Öldü, Hastalığı Nedir Hayatı, Eğitimi, Kariyeri (4)

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Vefata ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Milli Görüş hareketinin duayenlerinden, ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabb'im onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı. 

Recai Kutan Kimdir, Nereli Neden Öldü, Hastalığı Nedir Hayatı, Eğitimi, Kariyeri (2)

RECAİ KUTAN KİMDİR? NERELİ? HAYATI, EĞİTİMİ, KARİYERİ

Recai Kutan, tam ismiyle Mehmet Recai Kutan, 5 Nisan 1930 tarihinde Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Recai Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

MİLLETVEKİLİ OLDU

1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisine resmen giren Recai Kutan, 16., 20. ve 21. dönem Malatya milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.

HAPİS YATTI

1977 seçimlerinde MSP’den Malatya Milletvekili olmasından sonra kurulan II. MC Koalisyon Hükümeti’nde İmar ve İskân Bakanı olan Recai Kutan, 12 Eylül 1980 askeri ihtilalinden sonra diğer MSP yöneticileriyle birlikte 10,5 ay hapis yattı, Askeri mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Kutan ancak daha sonra kararın bozulmasıyla beraat etti.

Recai Kutan, Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi’nin Genel Başkanlığını ve Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olarak uzun yıllar Genel Başkanlık görevinde bulundu.

İyi derecede İngilizce, Arapça, Fransızca bilen Recai Kutan, 1954 yılında Mebrure Hanım ile evlendi ve bu evlilikten İsmail, Abdülaziz Murat ve Ahmet isimli üç çocuğu oldu. Eşi Mebrure Kutan ise 12 Kasım 2009'da kanser nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybetti.

Recai Kutan Kimdir, Nereli Neden Öldü, Hastalığı Nedir Hayatı, Eğitimi, Kariyeri (3)

RECAİ KUTAN NEDEN ÖLDÜ? HASTALIĞI NE İDİ?

Recai Kutan 7 Ekim 2024 tarihinde 94 yaşında hayatını kaybetti. Kutan'ın bir süredir rahatsız olduğu ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Editör: Huri Kaptan