Bodrum'da Pazar günü bu yollar kapalı Bodrum'da Pazar günü bu yollar kapalı

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Bodrum Türk Filmleri Haftası, unutulmaz bir şekilde sonlandırıldı. İzleyicilere, denizin ortasına kurulan dev sinema perdesiyle şezlonglarına uzanarak film keyfi sürme imkanı sunuldu. Sinemaseverleri bir hafta boyunca Bodrum'un tarihi ve doğal güzellikleri arasında buluşturan etkinlikte, Tarihi Değirmenler Tepesi'ne, Bodrum Kalesi'nden sahillere beyaz perde açıldı. Bitez Sahili'nde denizin üzerine kurulan beyaz perde ile izleyenler sinema keyfini deniz üzerinde sürdü.

Bodrum'da 12. Türk Filmleri Haftası, Türkiye'de Ilk Kez Denenen Bir Etkinlikle Sonlandı (1)

DENİZİN ORTASINDA FİLM KEYFİ

Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin finali Bitez Sahili'ne denizin ortasına kurulan dev sinema platformu 9 saatlik bir çalışmayla tamamlandı. Suya yerleştirilen ses sistemleriyle birlikte, devasa beyaz perdede "Efsane" filminin gösterimi yapıldı. İzleyiciler şezlonglara uzanarak filmin tadını çıkardı.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ DENENDİ

Deniz üzerindeki sinema etkinliği Türkiye'de ilk kez denenirken hem yerli hem de yabancı katılımcılara akıllardan silinmeyecek dakikalar yaşattı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesinin desteği, DenizBank'ın ana sponsorluğunda, Bodrum Sinema ve Kültür Derneğince (BSKD) organize edilen etkinlik, denizdeki sinema gösterimiyle kapanışı gerçekleştirdi. 

BODRUM'UN EN BÜYÜLEYİCİ MEKANLARINDA 30 FİLM GÖSTERİMİ 

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum'un en büyüleyici mekanlarında 30 film gösterimi yaptıklarını dile getirerek "Bodrum'un her köşesinde film gösterimleri düzenledik. Bodrum Kalesi, Değirmenler Tepesi derken bugün de Bitez Sahili'ndeyiz. Denizin üzerinde film seyretmek inanılmaz bir deneyim oldu. Seneye bu etkinliği daha da büyüterek devam ettirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA