Batı Şeria'daki barışçıl bir gösteride İsrail askeri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için ailesinin yaşadığı Didim'de cenaze töreni düzenlendi. Yalıkavaklı bir ailenin kızı olan Ayşenur Ezgi Eygi için gözyaşları sel oldu. 

Şehit protokölüyle defnedilen Eygi'nin cenaze töreninde devlet erkanı da katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileriyle kent protokolü törende hazır bulundu.

Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, annesi Rabia Birden, eşi Hamid Ali Mazhar ve yakınları taziyeleri kabul etti. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç kıldırdı.

İZMİR'İN TACİZCİ KURYESİ KISKIVRAK YAKALANDI! MOTOSİKLETİYLE YAKLAŞIP 3 KADINA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU İZMİR'İN TACİZCİ KURYESİ KISKIVRAK YAKALANDI! MOTOSİKLETİYLE YAKLAŞIP 3 KADINA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Ezgi

ÖZGÜR ÖZEL'İ KONUŞTURMADILAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cenaze töreninde konuşma yapmasına izin verilmemesi üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sitem etti. Özel'in "Bir çift lafın çok yerde kıymeti olur efendim. Takdir her zaman sizin ama yani hem 'tarafsızım' deyip hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek hoş olmaz efendim. Ben size izah edeyim. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızda çıkacak iki cümlenin çok önemli anlamı olurdu. Din görevlilerini bu işe alet etme" sözleri ve ikili arasındaki gerginlik kameralara yansıdı.

Kurtulmuş'un "Siz konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz" sözleri üzerine Özel "Belki de onu ben takdir ederim" yanıtını verdi. 

Cevdet Yılmaz'ın bu sırada "Bu hepimizin ortak acısı, bu acıda hepimiz ortağız" dediği duyuldu.   

İSRAİL'İN KATLETTİĞİ AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN TABUTU TÜRK BAYRAĞINA SARILDI, ŞEHİT PROTOKOLÜ UYGULANDI İSRAİL'İN KATLETTİĞİ AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN TABUTU TÜRK BAYRAĞINA SARILDI, ŞEHİT PROTOKOLÜ UYGULANDI

Editör: Haber48 Editör