Bodrum açıklarında 4 ayrı düzensiz göçmen olayı meydana geldi. Farklı zamanlarda 3 ayrı lastik bot içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Ekiplerce hareket halindeki 1 fiber karinalı lastik bot ile 2 lastik durduruldu. Bunun üzerine ekipler, 19'u çocuk olmak üzere 76 düzensiz göçmeni yakaladı. Aynı zamanda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

YUNANİSTAN'IN ÖLÜME İTTİĞİ 30 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Dördüncü göçmen olayında da can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu öğrenildi. Bu bağlamda bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik Botları ile (KB-110, KB-114), Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen 2 can salı içerisindeki toplam 30 düzensiz göçmen ve beraberindeki 8 çocuk kurtarıldı. 

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN KİŞİ BODRUM'DA YAKALANDI KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN KİŞİ BODRUM'DA YAKALANDI

1 TÜRK VATANDAŞI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan göçmenler arasında bulunan ve ülkeyi yasa dışı yollardan terk etmeye çalışan 1 Türk vatandaşı da yakalanarak gözaltına alındı.

4 farklı olayda kurtarılan 114 göçmen, tamamlanan işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan 3 kişi ile ilgili adli işlemler başlatıldı.

Editör: Huri Kaptan