Ortaca

ORTACA’DA YÜKSEKÖĞRETİM TANITIM FUARI YAPILDI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yükseköğretim tanıtım fuarı düzenlendi. Ortaca Belediyesi tören alanında düzenlenen fuara, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Abone Ol

Loading...

“Yeni nesil sınavlara ‘yeni nesil’ hazırlık” mottosuyla öğrencilerin hem vizyonunu hem de ufkunu genişletmeyi amaçlayan Yeni Nesil Kurs Merkezi, bugün Ortaca 15 Temmuz Tören Alanı’nda “üniversite tanıtım etkinliği” düzenledi. Sabahın erken saatlerinden itibaren pek çok öğrenci ilgi duyduğu alanlarla ilgili olarak kurulan üniversite stantlarında temsilcilerden bilgi ve broşürler aldı. 

Kimi doktor kimi de mütercim tercüman veya mühendis olmak ya da hukuk okumak isteyen öğrencilerin gelecek kaygıları da yaptığımız söyleşide sözlerinin satır aralarına yansıyordu.  İzmir Ekonomi Üniversitesi adına mikrofon uzattığımız stant temsilcisi geçen yıl da katıldıkları etkinlikte gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek amaçlarının bu tür organizasyonlarda öğrencileri ilgi alanlarına göre doğru yönlendirmek olduğunun altını çizdi.

Farkındalık yaratma ve bilinçlendirme 

İlkini geçen yıl düzenledikleri etkinliğin geleneksel hale dönüşmesi için çaba harcayacaklarını ifade eden ev sahibi Yeni Nesil Kurs Merkezi Kurucu Müdürü İsmail Doylan ise Haber48’e şu açıklamalarda bulundu: “37 üniversitenin katılımıyla bu yıl ikincisini yapıyoruz. ODTÜ, TOBB, Sabancı, Muğla Sıtkı Koçman’ın da aralarında bulunduğu pek çok üniversitenin burada standı var. Sadece Ortaca, değil Köyceğiz ve Dalaman’dan gelen öğrencilerle katılım daha fazla oldu. Eğitime biraz daha fazla önem vermemiz gereken günlerdeyiz. Burada amacımız bilinçlendirme, farkındalık yaratma ve üniversiteleri öğrencilerimizin ayağına getirmekti. Bunda da başarılı olduk. Gelecek yıl umuyorum ki bu meydan daha da dolacak ve bize yetmeyecek.”

Ortak kaygı; “gelecekte iş bulabilir miyim?” 

Mikrofon uzattığımız üniversite temsilcileri de gördükleri ilgiden fazlasıyla memnundu. Okul temsilcilerine göre öğrencilerin buluştuğu ortak nokta gelecek kaygısı oldu.


Sabancı Üniversitesi: “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burada olmayı istedik. Öğrenciler nokta atışı sorular soruyor ve bu yönüyle keyifli geçiyor. Sabancı Üniversitesi’ne girmek için iyi bir sıralamada olmak gerektiğini onlar da biliyor. Bu isteği ve azmi onlarda görmek de bizi mutlu ediyor. Bir de meslek ve gelecek kaygılarının çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz.”

İstanbul Yaşar Üniversitesi: “Genel olarak okulumuzda hangi bölümlerde eğitim verdiğimizi soruyorlar. Yurtdışı olanakları veya yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasındaki farkı merak edenler, yeni medyada iletişim üzerine sorulan sorular oluyor.”

Uluslararası Balkan Üniversitesi: “Makedonya’da YÖK müfredatı ile eğitim verilen ve rektörünün Türkiye’den atandığı bir okuluz. Bu yıl ilk defa katılıyoruz ama aldığımız geri dönüşler oldukça iyi. Bugünkü koşullarda yurtdışında okumayı imkânsız görüyor olsalar da bilgilendirme yapmaktan memnunuz. Okulumuzda mühendislik ve sağlık alanındaki bölümlerin yanı sıra eşit ağırlıkla öğrenci alan bölümlerimiz de var. Ama içlerinde en çok tercih edilenler Diş Hekimliği ve Hukuk bölümleri.”

İstanbul Aydın Üniversitesi: “Konaklamalar, yurtlar, fiyatlar ve burslar hakkında daha çok bilgi almak istediler. Geçen yıl Ortaca ve yakın bölgelerden 23 öğrenci aldık. Geçen yıl da hem burada hem Fethiye’de güzel katılımlar olmuştu ve geri dönüşlerden memnun kalmıştık.”