Son iki gündür Milas, İzmir, Bozdoğan, Didim ve Türkiye'nin 72 ayrı noktasında meydana gelen ve devam eden yangınlarda can kaybı yaşanmadı. Yüzlerce hayvan alevler arasında telef olurken, yerleşim yerlerinde pek çok ev harabeye döndü.

Malatya'da, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Afette evleri etkilenen vatandaşlarımız müsterih olsunlar hızlıca tespitleri yapacağız, yaraları süratle saracağız" dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yurdun muhtelif bölgelerinde çıkan yangınlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

Ülkemizin 72 ayrı noktasında meydana gelen ve vatandaşlarımızı endişeye sevk eden yangınlar nedeniyle milletimize geçmiş olsun diyorum. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün sıcak ve rüzgar uyarısı devam ediyor. Aşırı sıcaklar, ufak bir ihmalsizlik yeni yangınlara da sebebiyet verebilir. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda çok duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bakanlık olarak, tüm ekiplerimizle sahadayız, gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE

Yangınların kontrol altına alındığı noktalarda hasar tespit çalışmalarımız başladı. Afette evleri etkilenen vatandaşlarımız müsterih olsunlar hızlıca tespitleri yapacağız, yaraları süratle saracağız. Dün nasıl yangınlarda, sellerde, depremlerde kardeşlerimizin yanında olduysak, yine milletimizin her anında, hep yanında olacağız."

SON DAKİKA... İZMİR YANGINI ŞEHİRDEN UZAKLAŞTI! BAKAN YUMAKLI MİLAS İÇİN SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ SON DAKİKA... İZMİR YANGINI ŞEHİRDEN UZAKLAŞTI! BAKAN YUMAKLI MİLAS İÇİN SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ