Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde dün akşama doğru başlayan orman yangınında 24 saate yaklaşılırken ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.

Alhisar, Altıntaş, Örentat, Hışımlar, Güre Mahallelerinde ormanlık alanlarda etkili olan yangınla, ekipler dün gündüz ve gece boyunca çalışmalarına ara vermeden devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber hava müdahalesi tekrar başladı.

200 KİŞİ YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

Yangına çok sayıda hava aracı müdahale ederken, karadan da çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yangında alevlerin tehdit ettiği yerleşim bölgelerinden de 200 kişinin tahliye edilerek yurtlara yerleştirildiği öğrenildi. 

YÜZLERCE HAYVAN TELEF OLDU

Orman yangınında en büyük hasarın yaşandığı Bozdoğan Hışımlar Mahallesinde çok sayıda hayvan alevlerin arasında kalarak telef oldu.

Yangın sonrası evlerine gelen vatandaşlar canlı havyan ararken, çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş yanmış hayvan ölüsü ile karşılaştılar. Bölgede henüz hasar tespit çalışması yapılmaması nedeniyle telef olan havyan sayısı hakkında net bir rakam bulunmuyor.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE "KUYU-24" OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNE "KUYU-24" OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İzmir'de olduğu gibi Muğla'da da pek çok gönüllü sokak hayvanlarını bölgeden uzaklaştırmak için seferber oldu. Yangından kurtarılan küçükbaş hayvanlar ise bölgeye gelen veteriner hekimler tarafından tedavi ediliyor.

Yangında evin deposunda bulunan havyan yemi ve zeytinyağı yanan bir vatandaş, “Yangında kurtarabildiğimiz 10 çuval kadar yem var. 2 bin litreye yakın zeytinyağımız var. Hepsi yangında patladı ve döküldü. 10 kadar küçükbaş hayvanımız yandı, telef oldu” dedi.

8 UÇAK VE 14 HELİKOPTER ÇALIŞIYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesindeki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı açıklamasında Bozdoğan yangınında 10 personelin ve 59 vatandaşın dumandan etkilendiğini, söndürme çalışmalarının 8 uçak ve 14 helikopterle devam ettiğini belirtip, Türkiye genelindeki diğer yangınlardan da yakın zamanda güzel haberler vereceklerini söyledi:

Bir önceki açıklamamızda İzmir'de 6 aktif yangından bahsetmiştik. Bunlardan bir tanesi olan Muğla Milas yangını kontrol altına alındı. Halihazırda 5 aktif yangınımız var. İzmir, Karşıyaka Yamanlarla alakalı 3 uçak, 14 helikopterle bir vadinin içerisine sıkıştı yangın. Orada ulaşım biraz zor. Bu şekilde uçaklar ve helikopterlerle bu alanda baskıyı azaltıp arkadaşlarımızın bir şekilde müdahale ederek söndürmesini bekliyoruz. Bununla ilgili müdahaleler devam ediyor. Yangına 8 uçak ve 14 helikopter ile müdahale ediliyor. Güre, Hışımlar ve Malküpü Mahalleleri burada tahliye edildi. Hışımlar da 3 ev, Örmepınar'da da 2 ev hasar görmüş durumda. 10 personelimiz ve 59 vatandaşımız dumanlardan etkilendi ama sağlık durumları açısından herhangi bir risk yok.

SON DAKİKA... İZMİR YANGINI ŞEHİRDEN UZAKLAŞTI! BAKAN YUMAKLI MİLAS İÇİN SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ SON DAKİKA... İZMİR YANGINI ŞEHİRDEN UZAKLAŞTI! BAKAN YUMAKLI MİLAS İÇİN SEVİNDİRİCİ HABERİ VERDİ