Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya Narin tokadı: 'Neden işlemiyorsun' Demet Akalın'dan Müge Anlı'ya Narin tokadı: 'Neden işlemiyorsun'

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 10 kat arttırılarak mülteciye 10.000 TL olan nikah ücretine Denizli'den destek geldi. 

CHP’li Sarayköy Belediyesi’nde vatandaşlara 300 lira KDV hariç olan nikah ücretinin mülteciler için 100 kat artırılarak KDV hariç 30 Bin TL olması kararı oy birliğiyle alındı.

2024 gelir ücret tarifesine; adres ve numarataj belgesi ücreti, yabancılardan ‘30 Bin TL+KDV’ şeklinde ücret eklenmesi konusu 1 Ağustos 2024 tarihli 1. birleşim 2. oturumda karar verildi.

YAŞAM KALİTESİNİN YÜKSELMESİ İÇİN ÖNLEM ALMAMIZ GEREKİYOR

Alınan karar sonrası  Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya “Bu gündemimizin ana konusu Suriyeliler. Bizim memleketimizde bizim kurallarımız geçerlidir ve misafirlikte belli bir yere kadar, belli bir saatten sonra sıkıntı veriyor, biz yöneticiler ve vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşamaktayız. Şu anda bizim geleceğimizi sıkıntıya sokan bir süreç içerisinde olduğumuzu düşünüyorum. Bizler de Sarayköy Belediyesi’nin yöneticileri olarak gerek iktidar gerekse muhalefet meclis üyeleri olsun vatanımızın birliği ve beraberliği aynı şekilde memleketimizdeki yaşam kalitesinin yükselmesi için biz yöneticiler olarak bazı önlemler almamız gerekiyor. Yabancı uyruklu vatandaşlarda gerek numarataj, gerek adres gerekse nikah ücretleri konusunda arttırım kararı aldık, yabancı uyruklu vatandaşlar evlenmek veya ilçemizde oturmak istiyorlarsa artık aldığımız bu kararları yerine getirmek zorundalar ve bu saatten sonra da yabancı uyruklu kişiler memleketimizde yaşayacaklarsa da bu bedeli ödemek zorundalar. Bundan sonraki süreç içerisinde belediyemizin yabancı uyruklu kişilere yardımı veya bu kişilerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik bir faydası olmayacaktır” ifadelerini kullandı.