Muğla'nın Ula ilçesinde yaşanan kazada bir tur otobüsünün frenleri boşaldı. Park halindeki araçlara çarparak durabilen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği elim hadisede tutuklama kararı çıktı.

KAYMAKAMIN ARACINA BOMBA KONTROLÜ; TEĞMENİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ KAYMAKAMIN ARACINA BOMBA KONTROLÜ; TEĞMENİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Bilirkişilerden oluşan heyetin hazırladığı rapora göre ölen şoför Mehmet Doğu ve otobüsün sahibi Hüseyin Kafacı'nın (62) asli kusurlu kararı çıktı. Tur otobüsünün fren balatalarının yandığı, kazanın fren sisteminden kaynaklandığı bilgisinin verildiği rapor sonrası gözaltına alınan otobüs sahibi 62 yaşındaki Hüseyin Kafacı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

13 Temmuz'da sabah saatlerinde yaşanan kazada,  20 AIV 199 plakalı tur otobüsünün Denizli'den gezi için gelen ve ölenlerden biri olan otobüs şoförü Mehmet Doğu yönetimindeyken balataların yanması sonucu freninin boşaldığı veyol kenarında park halindeki 60 TS 868, 06 HKL 05 ve 34 FB 1282 plakalı araçlara çarparak durduğu belirlendi.

BİLANÇO AĞIR

2'si ağır 34 kişinin yaralandığı kazada Melisa Gültekin olay yerinde hayatını kaybederken şoför Mehmet Doğu ile eşi Necla Doğu da tedavi gördüğü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kazayla ilgili başlatılan soruşturmada, 2 makine mühendisi ve 1 elektronik mühendisinden oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti oluştu. Rapor sonucu, fren balatalarının yandığı, kazanın fren sisteminden kaynaklandığı, arızayı anlamış olmasına ölen şoför Mehmet Doğu'nun aracı riskli yolda sürmeye devam ettiği, otobüs sahibi Hüseyin Kafacı'nın ise aracın bakım ve onarımını yaptırmadığı için asli kusurlu olduğuna karar verildi ve savcılığın talimatıyla jandarma tarafından gözaltına alınan otobüs sahibi Hüseyin Kafacı, sevk edildiği adliyede 'taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı.