Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kamu düzenin sağlanması için il genelinde 7/24 denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri kısa sürede değerlendirerek müdahale eden zabıta ekipleri, aynı zamanda rutin denetimlerini de aralıksız olarak sürdürüyor. 2014 yılından bu yana kamu düzenin sağlanması açısından yetki ve sorumluluğunda bulunan alanlardan gelen ihbarlar ve rutin denetimlerde toplam 32 bin 349 ayrı konuda işlem yaptı.

 

Muğla’nın doğasını korumak için kaçak harfiyat, moloz gibi çevre kirliğine karşı mücadelesini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 7 / 24 denetimlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için İmar ve çevre düzeninin korunması gibi konularda da ekiplerimiz tarafından 7/24 denetim ve kontrollerimiz yapılmaya devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından 2014 yılından bugüne kadar hafriyat, moloz ve enkazların toplanması, taşınması, bertarafı, çevre, görüntü ve gürültü kirliliği, izinsiz yapılaşma gibi kabahatlerden de 981 adet cezai işlem uygulandı” ifadelerine yer verildi.

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde vatandaşların güvenli ve zamanında toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla aldığı ihbarları ve rutin denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler kapsamında UKOME’nin belirlediği kurallara ve diğer mevzuatlara uymayan 27 bin 829 araca işlem uyguladı.

 

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamada vatandaşların istek ve taleplerine dün olduğu gibi bugün de kulak verdiklerine dikkat çekerek, şu sözlere yer verildi; “Önceliğimiz vatandaşımızın menfaatidir. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Ekiplerimiz kaldırımların işgal edilmesi konusunda 2014 yılından bu yana bin 284, sağlıkla ilgili hassas unsurların denetiminde 60 iş yerine, görüntü kirliliğini önlemek amacıyla 2 bin 600 reklam unsuruna, kayıt dışı sebze ve meyve ticaretinin önlenmesi amacıyla 2 bin 915 ayrı konuda işlem yapıldı. Ayrıca hal esnafının işlerini devam ettire bilmesi ve tarım üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla 619 üreticinin 3 Milyon 858 bin TL alacağının ödenmesi sağlandı.”

Kaynak: Bultenler