Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkanı, Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Muğla’da ormanların yandığı yerlerin imara açıldığını iddia etti.

TBMM'de bir araştırma önergesi verdiklerini hatırlatan Özdağ, Menteşe'de gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda şunları söyledi:

SON 4 SENEDEKİ ORMAN YANGINLARI ARAŞTIRILSIN

Muğla’da ormanların yandığı yerler imara açılıyor. Türkiye’nin koyları birilerine peşkeş çekiliyor. Havamız, güneşimiz, hayvanımız, toplumun birilerine peşkeş çekiliyor. Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Asla böyle bir şey olmayacak.’ Daha yeni kararname çıkarttı: ‘Bazı yerler orman vasfından çıkartılmıştır,’ dedi. İktidar, size sesleniyorum, bununla ilgili bir suçunuz yoksa Meclis Araştırma Önergemize evet oyu vermelisiniz. Gelin, evet oyu verin; Marmaris’te, Hatay’da, Mersin’de, Antalya’da, Muğla’da, İzmir’de yaşanan son 4 sene içerisindeki orman yangınlarını araştıralım ve nerelere imar izni verilmiş, nerelere otel yapılmış, nerelere benzin istasyonu, AVM yapılmış bunları araştıralım. Gelin, var mısınız?

Bir problem de ulaşım sorunu. Daha önce söylemiştim, Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Bu 2024’te yapılacaktı, bitmedi. Soru önergesi verdim, Sayın Bakan 2028'de bitecek diye yanıt vermiş. Vallahi bitmezse neyse... Bitti diyelim. Gelin, o İzmir’den Aydın’a, Aydın’dan Muğla’ya o hızlı treni uzatalım ve burası ulaşım merkezi olsun. Buraya bir akıllı kavşak değil de yonca yapmak çok mu zor? Geçen sene buraya milletvekilleri geldi, ‘Hemen yapıyoruz,’ dediler. ‘Yapmazlar,’ dedim. Ulaştırma Bakanı’na sesleniyorum: Sayın Bakan, gördüğüm şu ki buranın hızlı bir şekilde 2 tane yoncaya ihtiyacı var. Muğla, Bayır, Yatağan yolu üzerinde battı-çıktılara ihtiyaç var ya da o kırmızı ışıkları iptal edin. İnsanlar belli yerlerden dönüp gelsinler."

Resim

VALİ AKBIYIK BİLANÇOYU AÇIKLADI

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında önceki gün düzenlenen huzur ve güvenlik bilgilendirme toplantısında Temmuz ve Ağustos aylarında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Akbıyık, 2024 yılında 248’i orman, 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın çıktığını açıkladı.

VALİ AKBIYIK RAKAMLARI AÇIKLADI: MUĞLA'DA BU YAZ 1.148 HEKTAR ALAN YANGINDAN ZARAR GÖRDÜ VALİ AKBIYIK RAKAMLARI AÇIKLADI: MUĞLA'DA BU YAZ 1.148 HEKTAR ALAN YANGINDAN ZARAR GÖRDÜ