Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, 2024 yılı Silvikültür tatbikatlarının ikincisini Köyceğiz, Dalaman ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüklerinin katılımıyla düzenledi. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ormanlık alanda gerçekleştirilen tatbikat, ormanlarda sürdürülebilir yönetim ve bakım çalışmalarını uygulamalı olarak öğretmek amacıyla yapıldı.

Bodrum'da maki yangını: 1 saat süren yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı Bodrum'da maki yangını: 1 saat süren yoğun müdahaleyle kontrol altına alındı

Tatbikata, Dalaman Orman İşletme Müdürü Taner Öye, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Volkan Aydın ve bu işletmelere bağlı müdür yardımcıları, şefler, orman muhafaza memurları ve orman işçileri katılım gösterdi.

UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Güller'in koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta yer alan Silvikültür Şube Müdürü Melahat Gedik, şube mühendisleri Ertem Ünal ve Bülent Erol Uğur ile birlikte, silvikültürel çalışmaları uygulamalı olarak anlattı. 

YERİNDE ÖĞRENME İMKANI SUNULDU

Orman işçilerine ve yetkililere orman bakımında uygulanan tekniklerin ayrıntılı şekilde gösterildiği tatbikat kapsamında, Ağaçlandırma Şube Müdürü Olcay Karataş da arazi hazırlığı, mekanizasyon teknikleri ve fidan dikimi üzerine bilgiler verdi. Böylece katılımcılar, orman ağaçlandırma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken teknikleri yerinde öğrenme imkanı buldu.
 

Kaynak: İHA