Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 10.46'da Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini duyurdu. AFAD depremin merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesi, olduğunu duyurdu. Yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Tokat, ve Adıyaman'da da hissedildi.

ELAZIĞ VALİSİ: 94 KİŞİ YARALANDI

Depremi en çok hisseden şehirlerden biri olan Elazığ'da okullar tatil edilerek eğitime ara verildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu'ndan yeni gelen açıklama ile depremde 94 kişinin yaralandığı ve 2 binanın da ağır hasar aldığı öğrenildi.

Validen Deprem Açıklaması 94 Kişi Yaralandı

VALİ HATİPOĞLU, DEPREMDE YARALANAN VATANDAŞLARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Vali Numan Hatipoğlu, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem sırasında panikle binalardan atlayarak yaralanan vatandaşları, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Öte yandan Vali Hatipoğlu, 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, Rüstempaşa Mahallesi'nde hasar gören 2 bina ile 1 depoda incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

MİT’in hedef listesindeki PKK/YPG'nin sözde sorumluları etkisiz hale getirildi MİT’in hedef listesindeki PKK/YPG'nin sözde sorumluları etkisiz hale getirildi

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem! Pek çok ilde hissedildi Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem! Pek çok ilde hissedildi

Editör: Huri Kaptan