Eğitim Haberleri

Muğla’da öğrencilere SİBERAY programı ile siber güvenlik eğitimi verildi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY programı kapsamında Muğla'daki öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verdi.

Abone Ol

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, siber suçların önüne geçmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen SİBERAY programı kapsamında 3 Ekim 2024 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesindeki öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. SİBERAY programı kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yaklaşık 250 öğrenciye; Sosyal Medyanın Hayatımıza Etkisi, Siber Güvenlik, Siber zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı, Güvenli İnternet konularında eğitim verildi.

Faaliyetler çerçevesinde öğrencilere, Teknoloji Bağımlılığı, Yasadışı Bahis, ve Güvenli İnternet Kullanımı konularında bilgilendirme yapılırken bin öğrenciye ulaşılarak 500 adet farkındalık broşürü dağıtıldı.
Ayrıca Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) faaliyetleri kapsamında da UYUMA Aplikasyonu ve NARVAS PROJESİ tanıtıldı.

SİBERAY 

Siber suçların gerçekleşmeden önce önlenmesi ve bu suçların bireylere ve topluma maddi manevi zararlarının en aza indirgenmesi amacıyla oluşturulmuş bir farkındalık ve bilinçlendirme hareketi olan SİBERAY programı kapsamında, güvenli internet kullanımı konusundaki eğitimlerin artırılması ve gençlerin dijital ortamda karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilinçlendirilmesi sağlanıyor.