Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, son 5 yılda 60 bin hektar ormanlık alanın büyük kısmının doğal yollarla yeniden ağaçlandırıldığını söyledi.

29 Temmuz 2021 tarihinde Marmaris Siteler mevkisinde başlayan ve Bodrum, Köyceğiz, Milas ile Kavaklıdere bölgelerine yayılan yangınlar, toplamda 15 gün süresince devam etmişti. 75 ayrı noktada mücadele eden ekipler, şimdi de bu alanları yeniden canlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hasar tespitinin ardından, doğal ağaçlandırma yöntemleriyle yeniden yeşertme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Ülküdür, "Yangından sonra yanan ağaçları keserek sahayı ekim ve dikim için hazır hale getiriyor, ardından doğal gençleştirme teknikleri ile fidanların yetişmesini sağlıyoruz," dedi.

YANGINLA MÜCADELENİN İLK ŞARTI TOPLUM DUYARLILIĞI

Ülküdür, 60 bin hektarın 43 bin 200 hektarında doğal gençleştirme, 5 bin 400 hektarında toprak işleme ve 3 bin hektarında ise fidan dikim uygulandığını vurguladı. Yangınlarla mücadelede kararlılığın süreceğini belirten Ülküdür, toplumun ormanlara duyarlılığının kritik olduğunu ifade etti.

Ülküdür, "Bu yaz kurak geçen dönemde, ve insan ile araç trafiğinin yoğun olduğu bu süreçte orman yangınlarına karşı daha duyarlı olunmasını istiyoruz. Tatil döneminin kötü geçmemesi için ateşten uzak durulması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz," şeklinde konuştu. 

MHP MUĞLA'DAN CHP'Lİ BELEDİYELERE GAYRİMENKUL SATIŞI TEPKİSİ: MİLLETİN MALINI SATIYORLAR MHP MUĞLA'DAN CHP'Lİ BELEDİYELERE GAYRİMENKUL SATIŞI TEPKİSİ: MİLLETİN MALINI SATIYORLAR

Muğla Ormanları2

MARMARİS'TE DOĞA AŞIĞI ÖZCAN KÖYLÜBAY 43 YILDIR DOĞA TEMİZLİĞİ YAPIYOR! MARMARİS'TE DOĞA AŞIĞI ÖZCAN KÖYLÜBAY 43 YILDIR DOĞA TEMİZLİĞİ YAPIYOR!

Editör: Haber48 Editör