AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI MARMARİS'TE GELİŞİM KAMPINA GİRDİ AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI MARMARİS'TE GELİŞİM KAMPINA GİRDİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Özcan Köylübay, tam 43 yıldır doğa temizliği yaparak çevre bilincini yaymaya çalışıyor. "Ülkemi Seviyorum, Dünyayı Geziyorum" sloganıyla yola çıkan Köylübay, bisikleti ve teknesiyle ulaştığı her noktada çöpleri toplayarak herkese örnek oluyor. Doğa aşığı Köylübay, doğaya attıkları atıkları temizleyerek, insanlara çevreyi kirletmemeleri konusunda çağrıda bulunuyor. "Hobi olarak başladığım bu işi 43 yıldır her gün düzenli olarak yapıyorum. Her yeri temizliyorum, deniz diplerini bile" diyen Köylübay, insanları doğaya duyarlı olmaya davet ediyor.

1 (2)-2

"HERŞEYİ BELEDİYEDEN BEKLEMEYELİM"

Köylübay, doğaya atılan cam şişelerin yangınlara neden olabileceğini belirterek, "Cam şişeler güneş ısısıyla otları tutuşturabilir. Her yeri temizliyorum, geçenlerde denizden birçok tuvalet taşı bile çıkardım. İnsanlar eğitilmeli, doğayı kirletmemeliyiz. Herşeyi belediyeden beklemeyelim" diye konuştu.

1 (4)-2

"GÜZELLİKLERİMİZE BİZ SAHİP ÇIKALIM"

Çevre temizliğine aralıksız devam edeceğini vurgulayan Köylübay, "Ülkemizin değerini bilelim, doğamız bizim geleceğimiz. Duyarlı insanlara teşekkür ediyorum. Doğayı koruyarak geleceğe taşımalıyız. Güzelliklerimize biz sahip çıkabiliriz" dedi.

85-16

"DOĞA HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDA"

Doğa temizliği faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve doğayı korumaya yönelik çabaların artması gerektiğini ifade eden Köylübay, "Çocuklarımıza, torunlarımıza temiz bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğunda. El ele vererek doğamızı koruyalım" diyerek sözlerini sonlandırdı. Doğaya olan sevgisi ve temiz çevre bilinciyle Özcan Köylübay, Marmaris’te ve çevresinde büyük takdir topluyor ve örnek teşkil ediyor.

Muhabir: Burcu Dincel