Muğla Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Gündüz Bakımevleri hizmetine "Gece Kreşi" projesi de eklendi. Gece vardiyasında çalışan ve çocuklarını bırakabilecek bir yer bulamayan vatandaşlar için hayata geçirilecek proje için çalışmalara başlandı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, eylül ayı meclis toplantısında Yatağan'a kreş açılması için çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Muğla Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇nden Ebeveynlere Müjde! Gece Kreşi̇ Projesi̇ Başlatiliyor (1)

Başkan Aras, tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bir bina yapılamadığını belirterek "Mevcut binalarımızda yapacağımız düzenlemeler ile ihtiyacı olan yere gündüz bakımevleri kazandırıyoruz. Bunun ilkini de Yatağan ilçemizde yaptık. Haşmet Işık Yüzme Havuzu'nda kullanılmayan atıl bir alan vardı. Bu alanı tadilat ile gündüz bakımevine çevirdik. Burası da çok yakında faaliyete geçmiş olacak" diye konuştu.

Muğla Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇nden Ebeveynlere Müjde! Gece Kreşi̇ Projesi̇ Başlatiliyor (2)

KREŞLERİN GECE DE HİZMET VERMESİ SAĞLANACAK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla'da gece çalışan vatandaşların çocuklarını güvenle bırakabileceği bir yer olmadığını tespit ettiklerini dile getirerek "Gece Kreşi" açmak için çalışmalara başladıklarının müjdesini verdi. Başkan Ahmet Aras, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

MUĞLA BELEDİYESİNDEN HAFRİYAT KAMYONLARINA 7/24 UYDU İLE TAKİP MUĞLA BELEDİYESİNDEN HAFRİYAT KAMYONLARINA 7/24 UYDU İLE TAKİP

AHMET ARAS: GECE VARDİYASINDA ÇALIŞANLAR DA ÇOCUKLARINI GÜVENLE BIRAKABİLECEK

"Gece çalışan karı-koca doktor, hemşire ya da işçilerimiz var. Bu aileler çocuklarını bırakacak yer bulamıyor. Mevcut kreşlerimizi düzenleyerek gece de hizmet vermesini sağlayacağız. Bu uygulamayı ilk olarak Menteşe ilçemizde başlatacağız ve ihtiyaçlara göre diğer ilçelere yayacağız. Gece vardiyasında çalışanlar da çocuklarını güvenle bırakabilecek. Bu hizmetin çalışan aileler için iyi bir hizmet olacağını düşünüyoruz" 

Editör: Huri Kaptan