Türkiye'nin doğal güzellikleri ve antik kentleriyle adından söz ettiren turizm kenti Muğla, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Muğla, yurda gelen İngiliz turistlerin büyük bölümünün tercih ettiği kentlerin başında geliyor. Bu kapsamda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Muğla'ya yılın 8 ayında 2 milyon 617 bin 473 yabancı turist ağırladı.

MUĞLA'YI ZİYARET EDEN TURİST SAYISI 2,5 MİLYONU AŞTI

Muğla'yı en çok ziyaret eden ülkelerin vatandaşlarının sayısı; 1 milyon 118 bin 79 kişiyle İngiltere, 278 bin 465 kişiyle Rusya, 211 bin 510 kişiyle Polonya, 163 bin 638 kişiyle Almanya, 66 bin 498 kişiyle Hollanda olarak kayıtlara geçti. Bunun dışında farklı ülkelerden de kente 779 bin 283 turist ziyaret gerçekleştirdi.

TURİST SAYISINDA YÜZDE 8 ARTIŞ

Muğla Valisi İdris Akbıyık konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın geçen yıl 3 milyonun üzerinde yabancı turist ağırladığını belirtti.

Akbıyık, şehre geçen yıl 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 yabancı turistin geldiğini belirterek bu yıl yaklaşık yüzde 8 artışla sayının 2 milyon 617 bin 473'e ulaştığını kaydetti.

MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR

MUĞLA'YI KAÇ TURİST ZİYARET ETTİ?

Yabancıların yanı sıra her yıl yaklaşık sayısı 7 ile 10 milyon arasında yerli turistin, Muğla ve turistik ilçelerini ziyaret ettiğini dile getiren Vali Akbıyık, İngiltere'nin Muğla'nın en büyük kaynak pazarlarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da kente en çok İngiltere'den turist geldi. Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Muğla, denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle isminden söz ettiriyor." 

VALİ AKBIYIK: SON SENELERDE KENT, TURİZM SPORLARIYLA ÖNE ÇIKTI

Akbıyık, kentin son senelerde spor turizmiyle de öne çıktığını aktarırken Muğla ve ilçelerinde yıl içerisinde birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Muğla'da yılın 12 ayı kültür, sanat ve spor aktivitelerinin sürdüğünü belirten Akbıyık, bir önceki yıldan daha fazla turisti bu sene ağırlamayı planladıklarını söyledi.
 

Editör: Huri Kaptan