Muğla'nın Köyceğiz ve Ula ilçelerinde yapılmak üzere planlanan projelere olumlu karar çıktı.

Devlet Su İşleri tarafından planlanan projelere önceki yıl karşı çıkan yerel halk, yaşam kalitesinin bozulacağını ve ekosisteme zarar verileceğini öne sürmüş, konu hakkında itirazda bulunmuştu. 

Narin'in cinayetinde korkunç iddia! Havin ritüeli nedir? Narin'in cinayetinde korkunç iddia! Havin ritüeli nedir?

Alınan kararla Devlet Su İşleri'nin de desteği alınarak alcılar Barajı, Hidroelektrik Santralleri, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi, Beton Santrali ve Sulama Projeleri Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) tarafından olumlu kararı alarak hayata geçirilmesi onaylandı. 

Geçtiğimiz nisan ayına kadar halk tarafından Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne 300 dilekçe ile itiraz ederek "ekosistem ve yaşam düzeninin bozulacağını" savunan bölge halkına CHP 27. dönem Muğla Milletvekili Burak Erbay da destek vermiş "Bu baraj yapılırken Namnam Çayı'ndan su alınacak. Oluşturulacak olan baraj yapılırken çok fazla ağaç kesilecek, taş kırma tesisleri yapılacak, dinamit patlatılacak. Orada 5 yıl sürecek bir inşaattan bahsediliyor bunun sonucunda da bölge fazlasıyla zarar görecek. Balcılar mahallesi arıcılık ile geçinen bir bölge. Buradaki baraj faaliyeti yapıldıktan sonra arıcılık faaliyeti ölecek" demişti. 

Halkın itirazına rağmen hayata geçmesine onay verilen projelerin gidişatında yaşanacaklar ise merak konusu.