Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Alanya'da gerçekleştirilen Uluslararası Aşçılık Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı. 

ALTIN BAŞARI

Yılın En İyi Tavuk Yemeği kategorisinde Emel Karaman, altın madalya elde ederek Türkiye birincisi oldu.

Yılın En İyi Üniversitesi kategorisinde Tuğba Aygün, Emel Karaman ve Nurten Barış, altın madalya kazandı.

Yöresel Yemekler kategorisinde Emine Güney, Tuğba Aygün, Restoran Ana Yemek kategorisinde Yiğit Karaağaç, Kuzu Yemekleri kategorisinde Furkan Bağatır, Balık Yemekleri kategorisinde Yiğit Gençbostan rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

Mskü Aşçılık Ekibi, Antalya’daki Yarışmaya Damga Vurdu; Madalya Ve Kupalarla Döndüler (1)

GÜMÜŞ MADALYA KAZANANLAR

Gümüş madalya kazanan isimler ise şöyle: 

Recep İpek (Balık Kategorisi), Ahmet Uğur Karataş (Tatlı Tabağı), Furkan Çıkaray (Makarna) olurken, Bronz madalya kazanan isimler ise Zeliha Sena Gülsoy (Tatlı ve Makarna), Eda Kızılkaya (Teknik ekipman yetersizliği nedeniyle)

ÖĞR. GÖR. DR. YUSUF YİĞİT: MSKÜ, AŞÇILIK ALANINDA GÜÇLENİYOR

Elde edilen başarılara ilişkin açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Dr. Yusuf Yiğit, öğrencilerin zor şartlar altında büyük bir özveriyle çalıştığını ve MSKÜ Aşçılık Programı’nın Türkiye’de adından söz ettiren bir noktaya ulaştığını ifade etti.

Ayrıca Yiğit, "Bu tür uluslararası yarışmalar, öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini artırıyor. Datça’da eğitim verdiğimiz günden bu yana sayısız ödüle imza attık" diye konuştu.

Kaynak: İHA