MİLAS'TA SİLAHLI SALDIRI! 1 YARALI MİLAS'TA SİLAHLI SALDIRI! 1 YARALI

Genellikle Afrika ülkelerinde yaşayan ve 2008-2012 yılları arasında Kuzey Irak ve Güneydoğu Bölgesi'nde de rastlanılan Sarıkız Böceği, geçtiğimiz günlerde Milas'ın Selimiye Mahallesi'nde bir binanın dış duvarında görüldü. Sarıkız böceğini öldüren mahalle sakinleri, bu türün tehlikeleri konusunda endişelerini dile getirerek, ilaçlama yapılmasını istedi.

ÇOK ZEHİRLİ VE TEHLİKELİ

Halk arasında 'böyü' olarak da bilinen Sarıkız Böceği, sürüngenler ve insan etiyle beslendiği biliniyor. Uzmanlar, bu böceğin aşırı rüzgarlı havalarda ortaya çıktığını ve genellikle kurak iklimleri tercih ettiğini belirtiyor. Sarıkız Böceği'nin ısırdığı yeri 3 gün ile 1 hafta içinde çürüttüğü, bu çürüme başladıktan sonra kesin bir tedavinin olmadığı kaydediliyor.

BÖLGEDE İLAÇLAMA TALEBİ

Vatandaşlar, Sarıkız Böceği'ne karşı önlem alınmasını ve bölgede kapsamlı bir ilaçlama yapılmasını istiyor. Bu tehlikeli böceğin tekrar görülmemesi için belediye ve sağlık yetkililerinin harekete geçmesi bekleniyor. Uzmanlar, halkın bu böceğe karşı dikkatli olması gerektiğini ve herhangi bir ısırık durumunda derhal sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini belirtiyor.