Marmaris Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında "Zaferden Barışa Kültür ve Sanat Günleri" adıyla yeni bir program başlattı. İlk söyleşi, önceki gün Türkmenistan Parkı'nda düzenlendi. Etkinliğin açılışında Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, izleyicilere ve konuklara hitap etti. Başkan Ünlü, “Zafer ve barış, bizim kimliğimizin ayrılmaz parçalarıdır. Bu etkinlikler ile Marmaris'i sanat, kültür ve bilimle buluşturmayı sürdüreceğiz,” dedi.

İLK KONUKLAR GAZETECİLER OLDU

Etkinliğin ilk konukları Gazeteci Gürkan Hacır ve CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş’tı. Gürkan Hacır, konuşmasında gençlerin tarih bilinciyle donatılması gerektiğine vurgu yaparak, “Milli Mücadele dönemi ve yakın tarihimiz, genç nesillere mutlaka öğretilmeli. Tarih bilinci nesilden nesle aktarılmalıdır,” dedi.

EVREN PAŞA İLKOKULU'NUN YIKIMINA BAŞLANDI; YENİ BİR İSİMLE OKUL YAPILACAK EVREN PAŞA İLKOKULU'NUN YIKIMINA BAŞLANDI; YENİ BİR İSİMLE OKUL YAPILACAK

Barış Yarkadaş ise güncel konulara değinerek, Marmaris halkının orman yangınları ve sokak hayvanları konusundaki duyarlılığına dikkat çekti. Yarkadaş, “Marmaris’in bu tür konularda gösterdiği hassasiyet bizleri mutlu ediyor,” diye ekledi.

HER CUMARTESİ DEVAM EDECEK

Zaferden Barışa Kültür ve Sanat Günleri, her cumartesi düzenlenmeye devam edecek. Etkinlikte gazeteciler, yazarlar ve bilim insanları Marmaris'te ağırlanacak.