Fethiye'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri bisiklet turu ile tamamlandı Fethiye'de Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri bisiklet turu ile tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris-Fethiye güzergahında deniz otobüsü seferlerini başlattı.  Marmaris Yat Limanı'nda yapılan törenle, ilk deniz otobüsü Fethiye'ye törenle uğurlandı.  Vaatlerinden birini yerine getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Süngercilik, balıkçılık, deniz ticareti, mavi yolculuk kültürünün bir tezahürü olarak bütün kıyı ilçeleri artık birbirine bağlıyoruz. Muğla'nın 1480 kilometrelik kıyılarını kullanmak zorundayız. Kara trafiği ciddi sıkıntı yaratıyor. Denizlerimizi de devreye sokarak, yerli ve yabancı turistlere halkımıza bu hizmeti sunmak zorundayız." dedi.

ÇAMLI'DAN BODRUM'A FERİBOT SEFERİ DE BAŞLIYOR

Konuşmasına şu şekilde devam eden Başkan Aras: "Artık vatandaşlar ve turistler, Fethiye'den Marmaris'e, Marmaris'ten Fethiye'ye giderken bu güzel kıyıları görecekler. Özel tekneniz yoksa özel tekne kiralamazsanız bu kıyıları görme şansınız yok. Ama artık bu deniz otobüslerimiz sayesinde bu güzel kıyıları göreceksiniz. Marmaris Çamlı'dan da Bodrum'a arabalı feribot seferleri planlıyoruz. En kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu. 

Bilet fiyatları ise şöyle:

Bir kişi: 301 TL
65 yaş üstü yurttaş: 271 TL
Öğrenci: 271 TL
Engelli yurttaş: 271 TL