Sahte bir hesap üzerinden yapılan bir paylaşımı gerçek sanarak gazetecilik ilkelerine aykırı bir haber oluşturan Detay TV, tepki çekti. Son Kabadayı Alaattin Çakıcı adına açılmış sahte bir hesap üzerinden atılan bir tweet, gerçekmiş gibi sunuldu ve gerekli araştırmalar yapılmadan haberleştirildi.

HABERE KONU TWEET SAHTE HESAP ÜZERİNDEN ATILDI

Son Kabadayı Alaattin Çakıcı adına açılan "sahte" hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Merhaba, benim Şemsettin Başak ile hiçbir husumetim yok. Sosyal medyada yanlış bilgiler dolaşıyordu ve beni Şemsettin Başak ile karşı karşıya getirmek isteyen bazı sahte hesaplar beni hedef gösterdi. Ben de bunu araştırmadan Twitter hesabımda Şemsettin Başak'ı paylaştım. Hakkını helal etsin, kendisini rahmetli Kürt İdris aracılığıyla tanıyorum. Ağrı general Abdülmecit Paşa'nın yeğenidir. Amcası Abdülmecid Paşa Kurtuluş Savaşı'nda dedemin hayatını kurtarmış. Daha önce Selahattin Demirtaş'ı tehdit etmiştim, bu tehdit anlık bir öfkeyle yapılmıştı. Bu tehditlerin Şemsettin Başak ile ve Kürt halkına yönelik olduğunu düşünerek özür dilerim. Bizler ülke olarak hepimiz Kürt halkına can borçluyuz. Kürt halkı da kendi özgürlükleri için Kürdistan devletini kurmak hakkına sahiptir. Şemsettin Başak adamdır, Barış başkanıdır."

MUĞLA YÖRÜK OBALARI DERNEĞİ 15. TOYUNU DÜZENLİYOR MUĞLA YÖRÜK OBALARI DERNEĞİ 15. TOYUNU DÜZENLİYOR

ALAATTİN ÇAKICI, SAHTE HESAPTAN YAZILAN İFADELERİ YALANLADI

Bu sahte paylaşımlara yanıt veren Son Kabadayı Alaattin Çakıcı, basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kanka vasıtasıyla kimseyle tanışmadım. Abdülmecit Paşa diye bir paşa ismini ailemden kimseden duymadım. Selahattin Demirtaş hakkında geçmişte ne düşünüyorsam şu anda da aynı şeyi düşünüyorum. Şemsettin Başak isimli kişiden ve devlet düşmanı olan kimseden özür dilemem. Karakterimde özür dilemek yoktur. Benim Instagram hesabım yoktur, sosyal medyada sadece Twitter hesabım vardı. Milletimizin tek devleti vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu düşüncede olmayanlar İran'a, Irak'a ya da Suriye'ye gitsin. Sınırımızdan en az 50 kilometre içeride olmak şartıyla kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

GAZETECİLİK İLKELERİNE UYGUNSUZ

Detay TV'nin bu hatalı haberi, gazetecilik ilkelerine aykırı olarak araştırılmadan yayımlandı. Anlık tepkileşim alma uğruna yapılan davranışlar, çoğu zaman kişi ve kurumları zan altında bırakıp, kamu nezdinde olumsuz algı oluşturuyor. Bu olay, medya organlarının haber yaparken daha dikkatli ve titiz davranmaları gerektiğini bir kez daha gösterdi. 

Editör: Haber48 Editör