Marmaris Çevreciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kutengin, Marmaris'in doğal güzelliklerine zarar veren Sinpaş Otel projesine tepki gösterdi. Sinpaş projesinin deniz kenarına yapılan inşaatında, denizin altına döşenen borular ve inşaat molozlarının denize boşaltılması çevreciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

MARMARİS'TEKİ KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI SONA ERDİ MARMARİS'TEKİ KIRLANGIÇ KUPASI YAT YARIŞLARI SONA ERDİ

1 (8)-1

"DENİZİN ALTINDAKİ BORULAR NE İÇİN?"

Dünyanın incisi Marmaris’te Sinpaş projesine tepkiler yağmaya devam ediyor.Deniz kenarına yapılan Sinpaş Otel projesinde denizin altından giden borular şaşırttı.  Ahmet Kutengin açıklamalarında, "Çevreciler Derneği olarak Marmaris Yalancı Boğaz'ın darmadağın olduğunu, arıtma sistemlerinin yenilenmesi gerektiğini 14 yıldır dalışlar yaparak belgelerle kamuoyuna duyuruyoruz. Yetmezmiş gibi, Sinpaş dalışlarımızda karadan denize ne olduğu belli olmayan borular ile karşılaştık. Ayrıca, inşaat molozlarının denize boşaltıldığını görüntüledik" ifadelere yer verdi

"İNŞAAT MOLOZLARI DENİZE ATILIYOR"

Kutengin, Keçi Adası Fener çevresindeki deniz dibinde yapılan inşaatın molozlarının denize atıldığını belirterek, "Marmaris’in doğasına verilen zararları kim dur diyecek?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"KİM DUR DİYECEK?"

Çevreciler, yetkilileri ve halkı Marmaris'in doğal güzelliklerini korumak için daha duyarlı olmaya çağırdı. Marmaris Çevreciler Derneği, çevreye verilen zararın bir an önce durdurulması ve sorumlular durdurmak için yetkililere çağrı yaptı.

Muhabir: Burcu Dincel