Eğitim Haberleri

KPSS Ön Lisans sonuçları 2024! ÖSYM sorgulama ekranı giriş

KPSS Ön Lisans sonuçları 2024 sorgulama ekranı ÖSYM üzerinden erişilecek. 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilen sınavın hemen ardından KPSS Ön Lisans sınav sonuçları neticesine göre tercihler yapılacak.

Abone Ol

KPSS Ön Lisans sonuçları 2024 sorgulama ekranı için adaylar ÖSYM üzerinden puanlarına bakabilecek. 1 Eylül tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınavında adaylara 120 sorudan oluşan genel yetenek-genel kültür testleri yöneltilerek bilgi düzeyleri ölçüldü.

Adaylar sınavın sonrasında 2024 KPSS Ön Lisans sonuçlarını ve aldıkları puanları T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

KPSS 2024 ÖN LİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KPSS Ön Lisans sınav sonuçları 20 Eylül Cuma günü açıklanacak. Saati konusunda net bir açıklama yapılmazken sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamaları üzerinden rahatlıkla ulaşılabilecek.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanarak her bir testin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklar dikkate alındığında testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Herhangi bir aday için ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekmektedir.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları ortaya çıkacaktır. Böylece de her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak gerçekleştirilecektir.