Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gündeme damga vuran kılıçlı yemin sonrası ilk istifa geldi. Teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifa ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Nedim Şener'in iddiasına göre; teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etti. Binbaşı M. istifasını yakın çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirdi.

Teğmenlerin anons ile bir araya gelmesi, basın mensuplarının görüntü almaya yönlendirilmesi teğmenlerin nizami bir şekilde U şeklinde toplanması, ortaya gelen Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemin metnini ezberinden okuması ve diğerlerinin tekrar etmesi kafa karıştırmıştı.

ERDOĞAN: KENDİNİ BİLMEZLER TEMİZLENECEK

Nedim Şener dikkat çeken yazısında, "FETÖ, işbirliği yaptığı veya kullandığı kesimler üzerinden uzun süredir MSÜ’de tarikatçı ve cemaatçi öğrencilerin olduğu dezenformasyonunu yayıyordu. Her yalan gibi bu yalan da muhalif kesimde tuttu. Sonra belli ki okuldan birileri, üzerlerindeki bu algıyı kırmaları için tartışmaya yol açan gayri resmi yemin edilmesi için öğrencileri yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

NARİN GÜRAN'IN OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU; BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ NARİN GÜRAN'IN OTOPSİ SONUCU BELLİ OLDU; BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "yönlendiren biri mi var, araştırılsın" çıkışının ardından dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve  ''Kılıçları kime çekiyorsunuz? Araştırma yapılıyor. Kendini bilmezler temizlenecek'' demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİZ BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYOSUNUZ? BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ TEMİZLENECEK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİZ BU KILIÇLARI KİME ÇEKİYOSUNUZ? BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ TEMİZLENECEK