CHP DİKİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATA UYSAL MOTOSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ CHP DİKİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATA UYSAL MOTOSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin 30 Ağustos'taki gündem olan yemini için "Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Çalışmamızı yapıyoruz, birkaç tane kendini bilmez temizlenecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerle ilgili açıklamasında "Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" diye konuştu.

ORDUDAN ATILACAKLAR

Kocaeli'de düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışılan yemin töreniyle ilgili şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun? Milli Savunma Üniversitesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile konuyu görüştük. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz."

Editör: Haber48 Editör