Gündem Haberleri

KEMAL ÇAĞLAR TEMEL SUİKASTINDA TETİKÇİ DAHİL 16 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde işyeri önünde motosikletli saldırganın silahlı saldırısıyla hayatını kaybeden iş insanı Kemal Çağlar Temel'in öldürülmesine ilişkin olarak 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tetikçinin de olduğu kaydedildi.

Abone Ol

Üsküdar'da suikastle öldürülen iş insanı Kemal Çağlar Temel olayında tetikçi dahil 16 kişi gözaltına alındı. Yüzünde cerrahi maske bulunan motosikletli saldırgan 4-5 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçmış, Temel aldığı kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Polisin çalışmasıyla saldırının azmettiricisinin Boran Deniz olduğu anlaşılırken saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

TETİKÇİ ŞAHİN ŞİMŞEK

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla, cinayetin azmettiricisinin Osman adıyla tanınan Boran Deniz olduğu belirlendi. Saldırıyı ise Şahin Şimşek'in gerçekleştirdiği, M.T.D. ve G.B.'nin de saldırı sırasında gözcülük yaptığı belirlendi. 

Şüphelilerin evinde yapılan operasyonlarda cinayette kullanılan silahla birlikte 10 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, polis yeleği ve çelik yelek ele geçirildi.

SUİKASTÇI BİR BUÇUK SAAT BEKLEDİ

Görgü tanığı Halis Gündoğdu saldırganın hareketlerinden şüphelendiğini söyleyerek "Yaklaşık 1 buçuk saattir burada duruyordu, maskeli. Bir ara kayboldu sonra tekrar geldi iş yerini gözetlemeye başladı. Ben de hırsız felan zannettim, malzemeler dışarıdaydı. 2-3 dakika sonra bir baktım 4-5 el silah sesi. Motosikletle gelip kapıya yanaşan kişiye ateş etti. Vurulan kişi galibi iş yeri sahibiymiş. Sonra yaya olarak kaçtı" diye konuştu.

 Saldırganı gördüğünü söyleyen Mehmet Uğur ise, "Şüphelendik, hatta sert sert baktım. Aşağıya doğru ilerledi. Daha sonra tekrar gelerek motorla gelen arkadaşa ateş etmeye başladı. Park ettikten sonra 2 el ateş etti. Sonra yerdeyken de 5 el silah sıktı. 112'yi arayarak haber verdim. Saldırganı burada beklerken gördük" dedi. Başka bir görgü tanığı da 'Tam arkasına döndüğü sırada arkasından ateş etti" dedi.

ALAATTİN ÇAKICI'DAN AÇIKLAMA

Bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları merhum Kemal Çağlar Temel'in, son kabadayı Alaattin Çakıcı'nın yakını olduğu yönünde haberler paylaştı.

Alaattin Çakıcı da bunun üzerine resmi X hesabından bir açıklama yaptı. Dayı, "Bugün iş yerinin önünde öldürülen Kemal Çağlar TEMEL’in vefatına çok üzüldüm. Kendisini üç yıldan beri tanırım. Ziyaretime her zaman gelirdi. Benimle bir akrabalık bağı ve her hangi bir iş ilişkisi yoktu. Allah rahmet eylesin. Kamuoyuna saygılarımla" ifadelerini kullandı.

ALAATTİN ÇAKICI'DAN ÖLDÜRÜLEN ARKADAŞI İÇİN AÇIKLAMA: ZİYARETİME HER ZAMAN GELİRDİ, ÇOK ÜZÜLDÜM ALAATTİN ÇAKICI'DAN ÖLDÜRÜLEN ARKADAŞI İÇİN AÇIKLAMA: ZİYARETİME HER ZAMAN GELİRDİ, ÇOK ÜZÜLDÜM