İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla’daki coğrafi işaretli geleneksel el sanatlarının desteklenmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Ergun, geleneksel el sanatları üreticilerinin hem sanatlarını devam ettirebilmeleri hem de yerel ekonomilerin canlanması açısından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Muğla'da 8 bin TL ödemeli İşgücü Uyum Programı başvuruları açıldı! Muğla'da 8 bin TL ödemeli İşgücü Uyum Programı başvuruları açıldı!

YEREL EKONOMİLER DESTEKLENMELİ

Ergun, geleneksel el sanatlarının ülkenin zengin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önem taşıdığını vurgulayarak, üreticilerin hem sanatlarını devam ettirmeleri hem de yerel ekonomilerin canlanması açısından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

SGK KAPSAMINA ALINSIN

Coğrafi işaretli el sanatları ürünlerinin üreticilerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamına alınması gerektiğini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından primlerinin karşılanmasının önemine vurgu yapan Ergun, sinema filmleri, dizi filmler ve tiyatro oyunlarında coğrafi işaretli el sanatları ürünlerinin kullanılarak tanıtımının sağlanmasının da el sanatlarının yaşatılması açısından önemli olduğunu söyledi.

MUĞLA'NIN CAĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ HANGİLERİ?

Muğla’nın coğrafi işaret başvurusunda bulunulan ürünleri arasında Muğla Saraylısı, Muğla Tarhanası, Muğla Köftesi, Muğla Beyazı Mermeri, Ortaca Limonu, Dalyan Narı, Kavaklıdere Cevizi, Gökova Susamı, Datça Nurlu Bademi ve Ula Sarımsağı yer alıyor.

MUĞLA ULUSLARARASI COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ BAŞLADI - Muğla Yenigün  Gazetesi

ERGUN'DAN BAKAN ERSOY'A SORULAR

1- 2018 yılına kadar Muğla il genelinde aktif olarak faaliyet gösteren maden işletmesi sayısı kaçtır, bu madenlerin türlerine göre dağılımı nedir?

2- Bakanlığınız tarafından, 2018 yılının başından bugüne kadar Muğla genelinde hangi tür maden çeşidi için kaçar adet ruhsat verilmiştir?

3- Bakanlığınız tarafından, 2018 yılının başından bugüne kadar Muğla sınırları içerisinde ruhsat verilen işletmelerden kaç tanesi aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir?

4- 2018 yılından başından bugüne kadar ruhsat verilen işletmelerin aldığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarından kaç tanesi “ÇED Olumlu”, kaç tanesi “ÇED Gerekli Değildir” şeklinde düzenlenmiştir?

Haber Merkezi

Editör: Haber48 Editör