İsrail ordusuna ait hava araçlarının Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde bir araca düzenlediği hava saldırısında, Hamas'ın üst düzey yetkilisi Samir el-Hac'ın hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda hedef alınan araca iki füze isabet etti. İsrail ordusu, Sayda'daki Ayn el-Helva Mülteci Kampı yakınındaki Hasbaya kavşağında seyir halindeki aracı vurdu. Saldırı sırasında araçta bulunan Samir el-Hac olay yerinde hayatını kaybetti. Ayrıca, benzin istasyonunda sıra bekleyen iki sivil, Nesim Nasr ve İman Avda da yaralandı.

Israil-1

TÜRK SİHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ: TÜRKİYE'DEN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU GECİKMEDİ TÜRK SİHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ: TÜRKİYE'DEN TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU GECİKMEDİ

Bu saldırı, İran ve Hamas tarafından İsrail'e atfedilen bir suikast olarak değerlendirildi. Daha önce İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas yetkilisi Haniye'nin bulunduğu konuta yapılan saldırıda öldüğünü açıklamıştı. Haniye'nin ölümü sonrası Hamas, Yahya Sinvar'ı yeni lider olarak ilan etmişti. İsrail yönetimi, bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.