Ayşenur Ezgi Eygi isimli Türk aktivist, 6 Eylül günü Batı Şeria'daki PETA yürüyüşünün bastırılması sırasında İsrail güçleri tarafından başından vurularak öldürülmüştü. 26 yaşındaki Eygi'nin Kavaklıdereli bir ailenin kızı olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, X paylaşımında "Kavaklıdere İlçemizden Ayşenur Ezgi Eygi katil İsrail askerleri tarafından şehit edildi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.  Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden katleden Katil İsrail’i bir kez daha lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİNEN AYŞENUR EZGİ EYGİ AÇIKLAMASI

Türkiye, İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için çalışmalarını sürdürüyor.

KAVAKLIDERE BELEDİYE BAŞKANI DEMİR’DEN, VALİ GÜL’E ZİYARET KAVAKLIDERE BELEDİYE BAŞKANI DEMİR’DEN, VALİ GÜL’E ZİYARET

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli  "İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz." açıklamasını yaptı. 

Keçeli, "Merhumenin ABD’de yaşayan aile fertleriyle ve Türkiye’deki akrabalarıyla temas halindeyiz. Bu aşamada, otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğumuza iletilmesi beklenmektedir. Takip eden süreçte, vatandaşımızın naaşının önce İsrail tarafına getirilmesi ve bilahare Ürdün üzerinden ülkemize nakli öngörülmektedir." ifadesini kullandı.