Türkiye'nin milli sporu olan Hemsball, Muğla'da ilk kez bir spor kulübü bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü antrenör Bora Balıkçı'nın yönetiminde Hemsball takımı kurdu. 

Takımın antrenmanları tamamen ücretsiz olup, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş'ın destekleriyle Menteşe Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Takımın kurulmasına öncülük eden antrenör Bora Balıkçı, yaptığı açıklamada, “Ege Yıldızları Spor Kulübü bizi bünyesine aldı ve Hemsball takımımızı kurduk. Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu” dedi. Muğla'da spora olan ilginin arttığı bu dönemde Hemsball takımı şampiyonluk hedefiyle çalışmalarına başladı.

HEMSBALL NEDİR? NASIL OYNANIR?

Top ve çemberle oynanan Hemsball, iki kişi arasında oynanan strateji ve refleks gerektiren bir spor. Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir.

MUĞLALILAR DİKKAT! DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNE 2025 YAZ SEZONUNA KADAR ARA VERİLDİ MUĞLALILAR DİKKAT! DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNE 2025 YAZ SEZONUNA KADAR ARA VERİLDİ

Yeni Sporun ismi aşağıda belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur.

Hemsball (1)

Hemsball da amaç, topu çemberin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanında yere değmesini sağlamak yada rakip oyuncunun dengesini kaybedip ayak basma tablasından dışarı çıkmasını sağlamak ve rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemektir.

Editör: Haber48 Editör