584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 vagonlu milli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza ulaşacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli hızlı tren çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Milli hızlı tren projesinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu araçlarının üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiğini kaydederek, "Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye artık demir yollarında teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldi" ifadelerini kullandı.

MİLLİ HIZLI TREN GELİYOR

Milli elektrikli tren setleri ile 27 Mayıs 2023 tarihinde yolcu seferlerini başlattıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz. TÜRASAŞ tarafından üretilecek hızlı trenimiz saatte 225 kilometre hıza ulaşacak. Her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 adet vagon bulunacak. Trenlerin son teknoloji donanımlarla üretilecek. Kapı ve bölme duvarlara entegre hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonlu katlanır masalar, konforlu deri ve kumaş koltuk tasarımı, bistro alanında 3 boyutlu hayalet ekran teknolojisi, endirekt aydınlatma sistemli, ferah iç tasarımı ile yolculara maksimum konfor sunacak."

2025'TE YOL TESTİ BAŞLAYACAK

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (TÜBİTAK-RUTE) ile birlikte ortak geliştirilen, 'Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi'nin hızlı tren projesinde kullanılacağını belirten Bakan Uraloğlu, tren setini oluşturan kritik bileşenlerin yerli ve milli ürünlerle üretildiğini bildirdi.

Uraloğlu, projenin uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü ve trenin 2025 yılının son çeyreğinde raylara indirilerek dinamik yol testlerine başlamayı planladıklarını da ifade etti. 

CHP DİKİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATA UYSAL MOTOSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ CHP DİKİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ATA UYSAL MOTOSİKLET KAZASINDA CAN VERDİ

Tren (2)

Editör: Haber48 Editör