Ortaca Belediyesi'nden emekliye ayrılan 3 personelin tazminatlarının nasıl ödeneceği konusu 2024 Eylül ayı belediye meclis toplantısında tartışma yarattı. Zeytinli Rock Festivali için Sarıgerme Plajı'nda milyonlar harcayan Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, belediye personeli için 2 milyon lirayı bulamadı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ortaca Belediyesi 2024 Eylül ayı meclis toplantısında Sarıgerme Plajı'ndan düzenlenen Zeytinli Rock Festivali'nin ardından yaşanan tartışmalar görüşüldü. Toplantıda gergin anlar da yaşandı.

Türkiye'nin tek çadırlı Rock Müzik festibali olan Zeytinli bu yaz ilk kez Ortaca'da düzenlendi. Haliyle bütün Türkiye'nin gözü de Sarıgerme Plajı'na çevrildi. Festivale katılanların oluşturduğu kalabalık, konserlerin coşkusu ulusal basında ve televizyonda defalarca haber oldu. Ortaca'nın milyon dolar ödese yapamayacağı reklam festival sayesinde yapıldı. Adını Muğla dışında pek kimsenin bilmedi, 4 ay önce göreve gelen CHP'li Evren Tezcan da adını bu sayede duyurmuş oldu.

FESTİVAL GELİRLERİ AÇIKLANDI AMA...

Evren Tezcan'ın Ortaca Belediyesi'nden emekliye ayrılan 3 personel için ikramiye ödemesini bankalardan kredi çekerek yapmak istediğini dün haberleştirmiştik. Zeytinli Rock Festivali'nden elde eden gelirin nereye gittiği bu sayede merak konusu oldu.

Toplantıda meclis üyelerinden emekliye ayrılan 3 personele ödenecek yaklaşık 2 milyon liranın kredi çekilerek ödenmesi için Belediye Başkanı Evren Tezcan'a yetki verilmesi istendi. Ömer Kundakçı'nın haberine göre; MHP'li meclis üyesi Tarık Özalp, bu şekilde ödemenin sürdürülebilir olmadığını belirterek belediyenin kiraya verdiği veya vereceği taşınmazlardan çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, kredi çekilmesi için yapılan oylamada Başkan Tezcan'a yetki verildi.

Evren (1)

FESTİVALE PARA VAR, EMEKLİ PERSONELE YOK! EVREN TEZCAN'DAN "KREDİ" SKANDALI FESTİVALE PARA VAR, EMEKLİ PERSONELE YOK! EVREN TEZCAN'DAN "KREDİ" SKANDALI

FESTİVALDEN NEREDEYSE ZARAR EDİLMİŞ!

MHP'li meclis üyesi Tarık Özalp, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederken, Muğla ve Ortaca kamuoyunda festivalin ardından yaşanan tartışmaları gündeme getirdi.

Özalp, şu soruları sordu:

1. Festivalde belediyenin kasasına ne kadar para girdi?

OKULLARDA UYUM HAFTASI NASIL VERİMLİ GEÇİRİLİR? ORTACA FİNAL OKULLARI'NDAN GÖKÇE BİLGE ANLATTI OKULLARDA UYUM HAFTASI NASIL VERİMLİ GEÇİRİLİR? ORTACA FİNAL OKULLARI'NDAN GÖKÇE BİLGE ANLATTI

2. Bağış yapıldığı iddia edilen Vakıflar var mı?

3. Otopark olarak kullanılan yerlerden ne kadar gelir sağlandı?

4. Kaç yıllık sözleşme yapıldı?

5. Belediyenin ve DAL-BEL'in festival süresince çalışan personeline fazla mesai ücreti verdiniz mi?

6. Otoparktan alınan parayı Ortaca Belediye Spor Kulübü'ne verecekmisiniz?

"1 MİLYON 585 BİN TL KAZANDIK"

Özalp'in sorularına yanıtı Festivalin sorumlusu olan Belediye meclisi üyesi ve DAL-BEL'in Yönetim Kurulu başkanı İbrahim İlhan verdi.

Yapılan sözleşmeyi göstermeyen İlhan, festival süresince işletmenin 6 gün, işletme içerisindeki otoparkın da 7 gün kapatıldığını söyledi. İlhan, "İşletmeyi kapatmasaydık normalde 1 milyon 200 bin lira kazanacaktık. Festivalde ise 1 milyon 585 bin lira kazandık. Yani 385 bin lira karımız var. Diğer otoparklardan da 685 bin lira gelirimiz oldu" dedi.

İlhan, herhangi bir vakfa bağış yapılmadığını, festivalde belediye ve şirket personeline mesai verildiğini, 3 yıllık sözleşme yapıldığını ve otoparktan elde edilen paradan Ortaca Belediye Spor'a sponsor olunacağını belirtti.

BASILAN BİLET SAYISIYLA İLE ELDE EDİLEN GELİR BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Zeytinli Rock Festivali süresince 10 civarında otopark hizmet verdi. Yol kenarlarına da park eden araçlardan ücret alındı. Otopark görevlileri tüm otoparkların dolduğunu otopark biletlerinin tükendiğini söylediler. Otoparkta kullanılmak üzere 8 bin adet 150 liralık, 3 bin adet de 250 liralık olmak üzere 11 bin araçlık otopark bileti bastırıldı.
Toplamı 2 milyon lirayı bulan bilet tutarında İbrahim İlhan'ın 685 bin lira otopark gelirimiz oldu yönündeki açıklaması kafaları karıştırdı.

Editör: Haber48 Editör