Ortaca Belediyesi'nin 2024 Eylül ayı belediye meclis toplantısında emekliye ayrılan 3 personelin tazminatı konusu gerginlik yarattı. Belediye Başkanı Evren Tezcan başkanlığında dün gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddelerinin bazıları karara bağlandı, bazıları ise ilgili komisyonlara gönderildi.

Komisyona gönderilen maddelerden, Ortaca Belediyesi'nden emekliye ayrılan 3 personelin tazminatlarının nasıl ödeneceği konusuna MHP'den itiraz geldi. Emekli 3 personele ödenecek yaklaşık 2 milyon liranın kredi çekilerek ödenmesi için Belediye Başkanı Evren Tezcan'a yetki verilmesinin istenmesine MHP'li meclis üyesi Tarık Özalp tepki gösterdi.

BELEDİYENİN 2 MİLYONU YOK MU?

Özalp, bu şekilde ödemenin sürdürülebilir olmadığını belirterek belediyenin kiraya verdiği veya vereceği taşınmazlardan çözüm bulması gerektiğini söyledi. Ortaca Belediyesi'nin emekli ettiği 3 personel için ödeyeceği 2 milyon TL'nin kasada olup olmaması kafalarda soru işaretleri yarattı.

Banka kredisinin faizinin yine Ortaca halkının cebinden çıkacağını hatırlatan MHP'li Özalp'in itirazı üzerine "Yoksa kasa boş mu?" sorusu geldi.

FESTİVALE PARA VAR

Hatırlanacağı gibi, Zeytinli Rock Festivali bu yaz Ortaca Belediyesi'nin katkılarıyla Sarıgerme Plajı'nda düzenlendi. Müzik severler Türk rock müziğinin yıldızlarıyla Ortaca'da unutulmaz bir çadırlı festival deneyimi yaşadı. Peki, Zeytinli Rock Festivali'nden Ortaca Belediyesi'nin kasasına ne kadar girdi?

OKULLARDA UYUM HAFTASI NASIL VERİMLİ GEÇİRİLİR? ORTACA FİNAL OKULLARI'NDAN GÖKÇE BİLGE ANLATTI OKULLARDA UYUM HAFTASI NASIL VERİMLİ GEÇİRİLİR? ORTACA FİNAL OKULLARI'NDAN GÖKÇE BİLGE ANLATTI

Açıklanan rakamlara göre festivalde Ortaca Belediyesi'nin geliri 1 milyon 585 TL olarak gerçekleşti. Sadece otopark geliri olarak 11 bin araçlık bilet satılan festival sonrası açıklanan bu gelir de bir başka soru işareti olarak kaldı.

31 Mart'taki yerel seçimlerde Ortaca Belediye Başkanı seçilen CHP'li Evren'in 4 aydan beri görevde olmasına rağmen ortaya proje koyamaması, Zeytinli Rock Festivali'nde milyonlar dönerken 3 emeklisine 2 milyon TL'yi bulamaması pes dedirtti.

Ortaca (2)

Editör: Haber48 Editör