Türkiye, 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ darbe girişimi sırasında büyük bir tehlike atlattı. O gece halkın direnişiyle başarısızlığa uğrayan darbe girişimi sonrası, her yıl 15 Temmuz'da çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor. Ancak, bu yıl CHP'li Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz’da etkinlik düzenlememe kararı aldı.

AİLE BİR SIR SAKLIYOR GİBİ! NARİN GÜRAN NEDEN BULUNAMIYOR? AİLE BİR SIR SAKLIYOR GİBİ! NARİN GÜRAN NEDEN BULUNAMIYOR?

ALINAN KARARA TEPKİLER GELDİ

Bazı vatandaşlar alınan karara tepki göstererek, bu önemli günün anılması gerektiğini ve iptal edilen etkinliklerin yapılması gerektiğini ifade etti. Belediye, tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek böyle bir adım attı.

GEREKÇE TASARRUF OLARAK GÖSTERİLDİ

Erdal Beşikçioğlu’nun başında olduğu belediyenin karar metninde şu ifadeler yer aldı: "Belediye Meclisinin 03/06/2024 tarih ve 181 sayılı kararı ile Komisyonlarımıza müşterek havale edilen işlemli dosya incelendi. Konu üzerinde yapılan inceleme ve görüşmeler neticesinde; '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri' ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup, raporumuz Yüce Meclis'in görüşüne arz olunur."