Ege bölgesinin çeşitli noktalarında günlerdir süren yangınlar tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Muğla sınırları içerisinde bugün itibariyle aktif yangın bulunmuyor. İzmir'in üç ilçesinde alevlerle mücadele sürüyor.

Manisa'da ise Gördes ilçesinde 13 Ağustos'ta başlayan ve Salihli ilçesine ulaşan yangınla ilgili söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Alevlerin sardığı bazı mahallelerde bir çok ev oturulamaz hale geldi.

VATANDAŞLAR DA DESTEK VERİYOR

Sabahın erken saatleriyle birlikte yoğunlaşan çalışmalarda Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer, 7 yer ekibi, 47'si teknik eleman olmak üzere 550 personel ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri görev aldı.

Yangını söndürme çalışmalarına Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar, jandarma ekipleri, AFAD ve vatandaşlar da destek veriyor.

44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 44 İLDE OPERASYON: "NARKOÇELİK-39" İLE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

İKİ RİSKLİ NOKTA BULUNUYOR

Yangının ulaştığı Salihli ilçesi Kale Mahallesi girişindeki yangın komuta aracında Manisa Valisi Enver Ünlü ve İzmir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adil Koçaslan'dan bilgi alan Gümen, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, tüm ekiplerimiz sahada. Helikopter ve uçaklarımız günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başladı. Şu anda iki riskli noktamız var. Oraları tutmaya çalışıyoruz. Eğer o noktaları tutarsak, bugün itibarıyla bitireceğiz. Eğer tutamazsak, Gölmarmara ve Yunuslar tarafına ilerleyecek. Blok ormanlarımız var, o ormanlara sıçratmamak için ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor" diye konuştu.

BAKAN YUMAKLI: 8 AKTİF YANGINIMIZ VAR

Son gelişmelerle ilgili bilgi aktaran Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, "Şu an 8 aktif yangınımız var. Bunlardan 4'ünün enerjisi düşürüldü. İçinde bulunduğumuz Aydın da dahil olmak üzere diğer 3'ü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Çıkan yangınlarla ilgili 5 kişinin tutuklandığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de 4 bin 159 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.