Bodrum İtfaiye Grup Amirliği'nde yaklaşık 10 yıl görev yapan evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Hasan Demirtaş, 2024 mahalli idareler seçimlerinden önce başka bir birimde görevlendirildi. Demirtaş, bu gelişmenin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden istifa etti.

DİLAN ÇITAK TATLISES THY UÇAĞINDA KEDİ KRİZİ ÇIKARDI, HAVACILIK KURALLARINI TAKMADI DİLAN ÇITAK TATLISES THY UÇAĞINDA KEDİ KRİZİ ÇIKARDI, HAVACILIK KURALLARINI TAKMADI

"NE OLUR BİZLERİ GERİ ALIN"

Mesleğini çok sevdiği bilinen Hasan Demirtaş,  İslamhaneleri'nde çıkan yangında gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın sırasında çektiği bir videoda, "Başkanım, yangın yerlerinde hortum kalmadı. Farklı mevkilerde hortum çekmeye geldim, bilginiz olsun. Sizlerden tek ricam, ne olur bizleri geri alın, ne olursunuz." ifadelerini kullandı.

YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILMIŞTI

Evinin önünde asılı halde bulunan Demirtaş’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Hasan Demirtaş’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma, olay yeri ve çevresinde inceleme yaptı. Hasan Demirtaş’ın cenazesi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

EVİNDE ASILI HALDE BULUNDU

Demirtaş’ın intiharı, yakınları ve sevenlerinde büyük üzüntü yarattı. Sosyal medya hesaplarında paylaştığı bazı fotoğraflar da dikkat çekti. Bunlar arasında motosikletiyle itfaiye hortumları taşıdığı ve "Bu fragman, aslını inkar eden ezilmeye mahkumdur" yazılı paylaşımı, ve bir kediyi kurtardığı fotoğrafının üzerinde "Hevesimi öyle bir kırdınız ki sesi taa çocukluğumdan duyuldu" yazılı paylaşımı yer alıyor.