Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronu Hollandalı Joseph Johannes Leijdekkers’ın Türkiye’de iki farklı isimle İçişleri Bakanlığı'ndan iki ayrı oturum izni birden almayı başardığı ortaya çıktı.

Oturum izni verilirken başvuranlardan parmak izi ve biyometrik fotoğrafları alınmasına ve aynı kişinin iki farklı isimle oturum izni almasının normalde imkansız olmasına rağmen "Tombul Jos" lakaplı uyuşturucu baronunun iki farklı isim ve iki farklı doğum tarihi ile Muğla'da oturum izni alması kafa karıştırdı.

SKANDALA KİMLER GÖZ YUMDU?

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, X hesabından yaptığı paylaşımda konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Derici, şu ifadeleri kullandı.

"Ülkemizin güvenliğinden sorumlu ancak tüm dünyada aranan uyuşturucu baronuna Muğla’da 2 farklı oturum izni verdiği ortaya çıkan İçişleri Bakanlığı’ndan izahat bekliyoruz. 

MUĞLA'YA YABANCI TURİST AKINI: SAYILARI 2,5 MİLYONU AŞTI! MUĞLA'YA YABANCI TURİST AKINI: SAYILARI 2,5 MİLYONU AŞTI!

Avrupa’nın en büyük uyuşturucu baronlarından birine oturum iznini kimler, hangi gerekçelerle, ne karşılığı vermiştir? İçişleri Bakanı Sayın Yerlikaya’nın kamuoyunu aydınlatması, sorumluların derhal yargılanması gerekmektedir. 

Son on yılda kimlere, ne amaçla ikamet izni veya vatandaşlık verildiğinin acil olarak ortaya çıkarılması; usulsüz tüm izinlerin iptal edilmesi, iç güvenliğimiz açısından öncelikli ve zaruridir.

Konunun takipçisi olacağız!"

CHP'Lİ VEKİLLER SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİNİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE TAŞIDI CHP'Lİ VEKİLLER SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİNİ ANAYASA MAHKEMESİ'NE TAŞIDI

Editör: Haber48 Editör